راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

سال تولد اشو زرتشت

در باب تاریخ تولد و ظهور زرتشت در بین مورخین قدیم و جدید بقدری اختلاف است که تصور میکنم کمتر موضوع تاریخی تا این حد مورد اختلاف قرار گرفته باشد.

سال تولد اشو زرتشت

 زرتشت و تاریخ ظهور این پیمبر ایرانی

آنچه در پی می آید پژوهشی است از ابوالفضل لسانی پیرامون سال پیدایی زردشت.  این نوشتار را چونان جستارمایه ی خامی پیش کش و از سنجشگری و کنجکاوی دوستان پیشواز می کنم:

در باب تاریخ تولد و ظهور زرتشت در بین مورخین قدیم و جدید بقدری اختلاف است که تصور میکنم کمتر موضوع تاریخی تا این حد مورد اختلاف قرار گرفته باشد.
قدیمترین مورخی که از زرتشت نام برده (خسانتوس) مورخ یونانی است که در شهر (سارد) پایتخت (لیدیا) که در سال 547 با 546 قبل از میلاد از طرف کورش فتح شد و در قرن پنجم قبل از میلاد میزیسته میباشد.
(دیوژنس لرتیوس) از مورخین یونانی که در حدود 210 میلادی مطالبی از تاریخ (خسانتوس) ذکر کرده و مینویسد زرتشت 600 سال پیش از لشگرگشی خشایارشا بطرف یونان بسر میبرده است- و چون خشایارشا در بهار سال 480 پیش از مسیح بیونان روی آورد بنابراین خسانتوس زمان زرتشت را 1080 سال قبل از میلاد مسیح میداند.
نکته ای که در اینجا لازم است تذکر داده شود آن است که در بهترین نسخ خطی (دیوژنس لرتیوس) ششصد سال پیش از لشگرگشی خشایارشا ضبط شده و فقط در دو نسخه غیرمعتبر 6000 سال پیش از لشگرگشی خشایارشا نوشته شده است و دلائل تاریخی محرز میدارد که ذکر 6000 بجای 600 یا سهو کاتب است و یا اینکه نویسندگان خواسته اند بین تاریخی را که (خسانتوس) تعیین کرده و تاریخ مورخن بعدی که ذکر خواهد شد توافقی بدهند.
(کتزیاس) پس از (خسانتوس) قدیمترین مورخی است که از زرتشت ذکری کرده و کتزیاس طبیب اردشیر دوم بوده و مدتی در دربار ایران میزیسته و مطالبی که راجع باوضاع آن عهد ایران نوشته از نظر اینکه خود او ذکر کرده است که مأخذش اسناد دولتی ایران بوده کتابش مورد توجه قرار گرفته بود که متاسفانه فعلا کتاب او در دست نیست ولی (فوتیوس) (875-879) بعد از میلاد مسیح یادداشتهائی از آن برداشته که اینک موجود است واز آن یادداشتها چنین نتیجه گرفته میشود که کتزیاس زرتشت را پادشاه بلخ نامیده و بایستی در نیمه دوم از قرن سیزدهم پیش از مسیح زیسته باشد.
پس از کتزیاس شاگردان افلاطون قدیمترین نویسندگانی هستند که ذکری از زمان زرتشت کردهاند و مهمترین آنها ارسطو فیلسوف معروف یونانی است که در 384 سال قبل از میلاد مسیح تولد یافت و در 322 میلادی درگذشت و دوست و مربی اسکندر بوده است.
ارسطو تاریخ تولد زرتشت را 6000 سال قبل از افلاطون میداند و همچنین شاگرد دیگر افلاطون (ادگسوس) وسایر مورخین یونانی از ارسطو تبعیت کرده و تاریخ زرتشت را به 6000 سال قبل از افلاطون رساندهاند.
بعد از شاگردان افلاطون قدیمترین مأخذیکه در آن از زرتشت و زمان وی یاد شده است (بروسیوس) مورخ پیشوای بابل بود که در قرن سوم قبل از میلاد مسیح میزیسته است در تاریخ بابل و آشور که در عهد سلطنت (انتیوخس) اول 280-261 تالیف شده این کتاب بدبختانه از میان رفته فقط قطعاتی از آن در کتب مولفین بعد بجا مانده است از جمله نویسندگانی که از کتاب مزبور مطالبی حفظ کرده بود (آلکساندر پولی هیستور) بوده است که در قرن اول پیش از مسیح میزیسته و از یونانیان آسیای صغیر از شهر (میله) بوده است. از این مورخ قطعاتی در کتب نویسندگان دیگر مانده است. یکی از آنان (ازیبوس) اسقف معروف فلسطین است که در قرن چهارم میلادی میزیسته و دیگری (گئورگیوس سینکیلوس) بوده که در قرن هشتم میلادی میزیسته بالنتیجه طبق عقیده (بروسوس) زرتشت موسس خاندان ماد (عیلام) بوده و 23 قرن پیش از مسیح در بابل میزیسته است.
چنانچه بنظر رسید کتزیاس زرتشت را پادشاه بلخ میداند که در مشرق ایران بوده و بروسوس موسس سلسله ماد میشناسد ک در مغرب ایران بسر میبرده است.
در میان نویسندگان قدیم برخی زرتشت را معاصر فیثاغورس دانستهاند و پارهای فیثاغورس را شاگرد زرتشت معرفی کردهاند و با اینکه در زمان تولد و وفات فیثاغورس اختلاف کردهاند ظاهرا تولد او در سال 583 پیش از میلاد مسیح در جزیره (ساموس )بوده است و بنابراین زمان زرتشت بسیار متاخرتر از عهدهائیست که نویسندگان پیش از مسیح مخصوصاً شاگردان افلاطون نوشتهاند.
عده ای از مورخین زرتشت را معاصر پادشاهانی معرفی کرده اند که زمان آن پادشاهان را بخوبی نمیدانند از جمله (آکاسیاس) شاعر و مورخ یونانی که در قرن ششم میلادی میزیسته زرتشت را معاصر گشتاسب دانسته ولی نمیداند این گشتاسب همان گشتاسب پدر داریوش است با گشتاسب دیگر.
آقای پورداود در تحقیق عمیقی که در این باب نمودهاند چنین مرقوم داشتهاید.
« در سنت زرتشتیان زمان پیغمبر ایران در سنوات 660-583 پیش از مسیح دانسته شده است این سنت در کتاب پهلوی باندک تفاوت از همدیگر محفوظ مانده است …… غالبا در سنت زرتشتیان از زمان رسالت زرتشت تا استیلای اسکندر 300 سال قرارداد شده است. »
در پارهای از نسخ شاهنامه بیت زیر دیده میشود:
نهم پور زرتشت پیشین بداوی براهیم پیغمبر راستگوی
طبق این شغر در صورتیکه از فردوسی باشد معلوم میشود که فردوسی زرتشت رانهمین فرزند یا نهمین نسل ابراهیم میداند.
در گرشاب نامه اسدی این شعر دیده میشود :
پیمبر براهیم بود آنزمان بدش نام زرتشت از آسمان
اگر شعر فوق از اسدی باشد بعقیده اسدی زردشت همان را هم خلیل است.
آقای ذبیحالله بهروز که از محققین معاصر هستند کتاب ذیقمیتی که بنام (تقویم و تاریخ درایران)اخیرا منتشر نمودهاند پس از تتبع زیاد و تحقیق تاریخی مخصوصا در ایام و تقسیم آن بسال باین نتیجه رسیدهاند که :
آشور زرتشت در روز دوشنبه فروردین یزدگردی در سال 1768 پیش از میلاد متولد شده است و پس از آنکه چهل دو سال و 5 روز از عمر او گذشت یعنی در سال 1725 قبل از میلاد شالوده رصدخانه را ریخته ودر سیستان رصدخانه بنا نمود و در 1691 قبل از میلاد در یازدهم دیماه در سن 27 سالگی فوت نمود و بنابراین در این تاریخ که 1953 میلادی میباشد 3721 سال از تاریخ ولادت زرتشت میگذرد.
اختلاف اقوال در تاریخ تولد پیغمبر ایرانی بسیار زیاد است ولی از مجموع آنها چنین نتیجه گرفته میشود که عقیده شاگرادان مکتب افلاطون باینکه زرتشت 6000 سال قبل از افلاطون میزیسته صحیح نبوده و قدر متهقن آنست که زرتشت بین قرن هیجدهم قبل از میلاد (بنحویکه آقای بهروز تحقیق تاریخی نمودهاند ) و قرن ششم قبل از میلاد میزیسته و بقیه اقوال بهیچ نحو قابل اعتماد نبوده و نیست.
گرفتگاه

زرتشت کی می زیست؟

آنچه در پی می آید نگر یکی از دوستان وبلاگ نویس ایران پرست است در باره ی سال زایش زرتشت. باز هم داوری را به خود دوستان وا می گذارم:

برخی از پژوهشگران دربارۀ زمان زرتشت دچار سرگردانی شده‌اند و چون دستشان به جایی بند نشده، از روی پندار و خیال، زمان پیدایش او را پس از موسا گمان کرده‌اند. اما هنگامی که راه درست برویم و یک رشته گفته‌ها و نوشته‌های استوار باستانی را به یاد آوریم، خواهیم دانست که داوری دربارۀ زمان پیدایش این پیامبر بزرگ آریایی خیلی آسان است و هیچ گونه دشواری و سرگردانی در بر ندارد.

کهن‌ترین نویسندۀ یونانی که از زرتشت نام برده اکزانتوس است. او در سدۀ پنجم پیش از میلاد مسیح می‌زیسته و نویسندگان دیگر از او یاد کرده‌اند. دیوژنس لرتیوس در سالهای نزدیک به ٢١٠ پس از میلاد مسیح، سخنانی از اکزانتوس یاد کرده و زمان زرتشت را در دو نسخۀ دستنویس، ۶٠٠٠ سال پیش از لشگرکشی خشایارشا به سوی یونان نوشته است. او سخن دیگری هم از هرمودوروس شاگرد افلاتون یاد می‌کند و به گفتۀ او زمان زرتشت را ۵٠٠٠ سال پیش از جنگ ترویا می‌داند.

چنین بر می‌آید که رأی دیوژنس ۶٠٠٠ سال پیش از لشگرکشی خشایارشا به یونان بوده و خواسته است با یادآوری از این شماره‌های هماهنگ، زمان پیغمبر ایران را نشان بدهد. چون لشگریان خشایارشا که در سارد گرد آمده بودند در بهار سال ۴٨٠ پیش از مسیح به یونان روی آوردند، بنابراین زمان زرتشت به ۶۴٨٠ سال پیش از مسیح می‌رسد. از سوی دیگر چون گرفتن ترویا و افتادن آن به دست یونانیان در سال ١١٨۴ پیش از مسیح دانسته شده، زمان زرتشت از روی گفتۀ هرمودوروس ۶١٨۴ سال پیش از مسیح می‌شود.

همان گونه که می‌بینیم نتیجۀ این دو گفتار با اندک ناسازگاری، نمودار یک زمان است که نزدیک به ۶۵٠٠ سال پیش از مسیح را نشان می‌دهد. بی‌گمان سرچشمۀ این دو خبر یکی است و این ناسازگاری اندک در برابر روزگاری بس دراز که از ٨۵٠٠ پیش یاد می‌کند، چندان ارزشی ندارد و به پایۀ کار سستی نمی‌رساند.

پلینیوس رومی می‌نویسد اودوکسوس زمان زرتشت را ۶٠٠٠ سال پیش از افلاتون دانسته است. پلینیوس می‌افزاید: موسا چند هزار سال پس از زرتشت بوده. ارستو نیز با اودوکسوس هم‌رأی می‌باشد و باستانی بودن آیین ایرانیان را جلوتر از آیین مصری‌ها می‌داند.

سوئیداس از دو زرتشت نام می‌برد: یکی دانای پارس و ماد که ۵٠٠٠ سال پیش از جنگ ترویا می‌زیسته و دیگری اخترشناسی بوده در زمان نینوس (شوهر سمیرامیس که در افسانه‌ها از او به نام شهبانوی آسور یاد کرده و شهر بابل را از او دانسته‌اند) . ولتر فرانسوی زرتشت را به بزرگی ستوده و زمان پیدایش او را برابر رأی پارس‌ها ۶٠٠٠ سال پیش از کوروش بزرگ یاد کرده است. اسپنسر برابر بررسی‌های خود که بر پایۀ ستاره شناسی می‌باشد، زمان زرتشت را ٧١٢٩ سال پیش تخمین زده است.

گرفتگاه:http://danayetoos.blogfa.com

 تولد زرتشت‌ به‌ روایت‌ دکتر فرهنگ‌ مهر

4-1- اگر چه‌ محل‌ و تاریخ‌ تولد زرتشت‌، به‌ طور دقیق‌، معلوم‌ نیست‌، به‌ نظر می‌آید که‌ ظهور او بعد از 1380 و پیش‌ از 490 یا 480 پیش‌ از میلاد بوده‌ است‌. زیرا از یک‌ سو در صلح‌نامه‌ای‌ که‌ میان‌ پادشاه‌ هیتیت‌ ( Hittite ) ها و پادشاه‌ میتانی‌ ( Mitani ) در سال‌ 1380 پیش‌ از میلاد بسته‌ شده‌ و لوحه‌ی‌ آن‌ در سال‌ 1907 میلادی‌ در بوغازکوی‌ کشف‌ شده‌ است‌، هنوز نام‌ خدایان‌ هند و ایران‌، مانند ایندرا ( Indra )، میترا ( Mitra )، ورونه‌ ( Varuna ) و جز اینها با هم‌ آورده‌ شده‌ است‌ و چون‌ با ظهور زرتشت‌ رواج‌ آیین‌ او، خدایان‌ هند به‌ نام‌ دَئِوَ ( Daحva ) یا خدایان‌ بیگانه‌ نامیده‌ می‌شوند و اهورمزد خدای‌ یگانه‌ است‌، پس‌ به‌ نظر می‌آید که‌ در تاریخ‌ 1380 پیش‌ از میلاد یا زرتشت‌ هنوز ظهور نکرده‌ بود و یا آیین‌ او هنوز در غرب‌ ایران‌ رواج‌ نداشته‌ است‌. از سوی‌ دیگر، در تقویمی‌ که‌ به‌ خط‌ یونانی‌ نوشته‌ شده‌ و نسخه‌ای‌ از آن‌ در کاپادوس‌( Gappadoce ) آسیای‌ کوچک‌ به‌ دست‌ آمده‌ است‌، نام‌ ماه‌های‌ زرتشتی‌، اردیبهشت‌، خرداد... تا اسفند، ثبت‌ شده‌ است‌. پس‌ در زمان‌ نوشته‌ شدن‌ این‌ نسخه‌ی‌ تقویم‌، یعنی‌ کم‌ یا بیش‌ در 490 یا 480 پیش‌ از میلاد، آیین‌ زرتشت‌ در مغرب‌ ایران‌ رواج‌ داشته‌ است‌ - یعنی‌ زمان‌ ظهور زرتشت‌ پیش‌ از این‌ تاریخ‌ است‌. از روی‌ قرینه‌های‌ تاریخی‌ نظیر این‌ دو قرینه‌، که‌ برای‌ نمونه‌ آورده‌ شد، ایران‌شناسان‌، زمان‌ زرتشت‌ را در فاصله‌ هزار تا 600 پیش‌ از میلاد می‌گیرند و در همه‌ صورت‌، سخن‌ او که‌ به‌ نام‌ گاثا ( Gatha ) ها ، یعنی‌ سرودها، معروف‌ است‌، از دوران‌ اول‌ تاریخ‌ فلسفه‌ است‌.
همایش پژوهشگران آیین زرتشت در 3750 امین سال یکتایی
چاپ
جمعه, 23 دی 1390 ساعت 00:51

پیرو برنامه ریزی گروهی از پژوهشگران آیین زرتشتی به سرپرستی موبد دکتر اردشیر بهی، در دیبمهر و مهر روز از خورداد ماه 3750 زرتشتی برابر با (13 و 14 خورداد ماه1391) همایش جهانی «پژوهشگران آیین زرتشت» در ونکور کانادا برپا خواهد شد. هدف از این همایش فراهم آوردن فرصتی تخصصی و علمی برای هم اندیشی و گفتگو پیرامون اندیشه های ماندگار پیامبرمان اشوزرتشت در سطح جهانی و بین المللی است. به دنبال رای زنی های پیش از برپایی این همایش، گروهی از اندیشمندان خواستار روشن شدن مبدا و درستی پذیرش سال 3750 به عنوان سرآغاز به پیامبری رسیدن اشوزرتشت بودند و در این میان از سوی موبد دکتر ارشیر بهی نامه ای به انجمن موبدان رسید تا پاسخ کارشناسی انجمن موبدان تهران را جویا شوند.

همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت  در سال 3750 پیامبری اشوزرتشت

در ادامه نامه فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت (موبد دکتر اردشیر بهی) و پاسخ انجمن موبدان تهران را خواهیم آورد:

-------------------------------------------------------------------

انجمن موبدان تهران،
با درود،

همانگونه که آگاه هستید، سال نو پیش رو 3750 امین سال پیام اوری وخشور ایران زمین، شت اشوزرتشت، است؛ و از آنجایی که نظر ایرانیان، که نگهدار و نگهبان سرزمین مادری و مهد آن وخشور بزرگوار بوده اند، همواره مورد احترام و الگوی پیروان دین مزدییسنا در سراسر گیتی بوده و هست، لذا لازم است که آن انجمن محترم که تنها ارگان عرفی و قانونی اداره کننده امور مینوی (دینی و فرهنگی) هازمان زرتشتیان ایران می باشد، نظر خویش را درابطه با این تاریخ دینی و ارزش همگون سازی تقویم های دینی بیان فرماید.

باور داریم که نظر آن ارگان محترم همچون گذشته مایه قوت قلب و شوند همازوری هازمان زرتشتی خواهد بود.

ایدون باد، ایدون ترج باد

موبد دکتر اردشیر بهی
فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت

ورهرام ایزد روز و در ماه 3749 زرتشتی


نامه فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت  در سال 3750 پیامبری اشوزرتشت
--------------------------------------------------------------------

به خشنودی اهورامزدا

گرامی آقای موبد دکتر اردشیر بهی
فرنشین  همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشتی
روزگار نیک،
با درود،


در پاسخ به نامه ثبت شده به شماره 1958/1/90 و تاریخ 16/10/1390جنابعالی، ازآنجا که:
1.     انجمن موبدان تهران که تنها ارگان عرفی ، رسمی و قانونی اداره کننده امور مینوی جامعه زرتشتیان می باشد ، لازمست تمام پاسخ های خود را برپایه مستندات ، به پرسشگران پیشکش کند، تاریخ 3749 دینی زرتشتی برابر با 1390 خورشیدی  که برپایه محاسبات ریاضی دان معروف استاد روانشاد ذبیح الله بهروز بدست آمده و جامعه زرتشتیان ایران و جهان از حدود چهل سال پیش، پذیرفته و در تمام گاه شمارهای زرتشتیان از این مبنای تاریخی بهره می گیرند. را هرچند از روز نخست، آنجور که در پیک کنکاش موبدان آنزمان به قلم روانشاد قلم موبد فیروز آذرگشسب آمده است، مورد پذیرش قرارنگرفته است. ولی به این دلیل که :
یک :به هیچوجه برپایه دانش زبان شناسی که زبان گاهانی کتاب آسمانی زرتشتیان، با زبان ودا و لاتین همزمان می باشد و هیچ کتیبه ای به این زبان تاکنون یافت نشده ودر زمان هخامنشیان نیز بسیار کهن شناخته می شود.
دوم : زمانی که برپایه مستنداتی که در گاهان و بخش های دیگر اوستا آمده و زمان زندگی دامداری ایرانیان و گذر از زندگی کوچ نشینی به شهرنشینی را نشان دهد، نیز تایید می کند که  زمان زندگی اشوزرتشت رابه هیچوجه  نمی توان کمتر ازاین تاریخ دانست.
ازاینرو تاریخ 1768 سال پیش از میلاد که سال به پیامبری رسیدن اشوزرتشت محاسبه شده و تاریخ گاه شمارهای رسمی زرتشتیان ایران و جهان می باشد، را پایین ترین حدی ارزیابی می کنیم که می توان زمان زندگی اشوزرتشت را کاهش داد. و تا برپایه مستندات محکم تری، تاریخ دقیق تری  به اثبات نرسد، از این مبنای تاریخی درگاه شمارهای خود، بهره خواهیم برد.
2.    همانگونه که میدانید در ایران باستان رسم براین بوده است که هرپادشاهی، سال تاج گذاری خود را مبنای تاریخ کشور قرار می داده است. که آخرین پادشاه سلسله ساسانی چون یزدگرد سوم بوده است را« تاریخ یزدگری » می نامند. و پس از شکست ساسانیان، هریک از زرتشتیان ایران و هند، بسته به شرائط زمانی و مکانی که داشته اند، چون، همزمان با یکدیگر ، نتوانسته اند که کبیسه را، اعمال کنند، بین گاه شمار یزدگردی ایران و پارسیان که به هند مهاجرت کرده اند و آنها که بعدها به این مملکت رفته اند، اختلاف افتاده است. که اگر این حقیقت علمی را همه بدانند، و به توصیه این مرجع دینی زرتشتیان عمل کنند و گاه شمار خود را اصلاح نمایند که چه بهتر، وگرنه هرگز اینگونه مسائل پیش پا افتاده مانند مبداء تاریخ، نباید کوچکترین اختلافی بین بهدینان ایجاد کند.
3.     لازم بذکر است که هم میهن پژوهشگری به نام جناب آقای سورنا فیروزی نزدیک به دوسال پیش مدارکی به این انجمن ارائه داد و ادعا کردند که طبق محاسبات ایشان، زمان زندگی اشوزرتشت بایستی بیش از پنج هزار سال باشد،که انجمن موبدان مدارک ارائه شده را به تعدادی از اساتید محترم اوستا شناس، ستاره شناس و باستان شناس داد که بخوانندو دیدگاه کارشناسی بدهند، که شوربختانه برخی از آنها پاسخی ندادند و کسانی همانند خانم دکتر کتایون مزداپور و همکاران اوستاشناس و باستانشناسشان، این موضوع را کاملا مردود دانستند. و هرچند زمان پیامبری اشوزرتشت را که در محاسبات ذبیح الله بهروز آمده است، را هم تایید نمی کردند. ولی براین باور بودند، که دست کم تاریخ 1768سال پیش ازمیلاد(3749 دینی نسبت به امروز) به حقیقت نزدیک تر است و اعلام نمودندکه تا مستندات بیشتری به دست نیاید، عقب بردن زمان زندگی اشوزرتشت  را درست نمی دانند.
4.    درعین حال باید توجه داشت که نه تنها زندگی اشوزرتشت که زندگی هیچ پیامبری هم دقیقا معلوم نیست. مبنای تاریخ هر دینی بستگی به انتخابی داشته که بعدها محاسبه کرده و در مراجع رسمی آن کیش (مذهب) رسمیت داده اند. مثلا مبنای تاریخ یهودیان جهان که نزدیک شش هزار سال است، تولد آدم است. و زمان زندگی حضرت موسی(ع) را نزدیک به 3100سال پیش می دانند. تولد حضرت مسیح (ع) را که در حدود 700 سال پیش توسط روحانیون کاتولیک تعیین شده را روز تولد خورشید در آیین مهر گذارده اند، که تازه آنهم بین فرقه های گوناگون مسیحی اختلاف است. سالروز زایش حضرت محمد(ع) بین شیعه ها و سنی ها اختلاف است که جمهوری محترم اسلامی ایران تحت عنوان « هفته وحدت» تعیین کرده وگرامی می دارد.
نتیجه : باتوجه به موارد بالا :
1.    تاریخ 1768 پیش ازمیلاد یا 3749 دینی که در همه گاه شمارهای زرتشتیان اعمال می شود و پژوهشهایی که در این مدت انجام گرفته است نیز تاریخ دقیق تری، به اثبات نرسیده است.
2.    و پایین آوردن زمان زندگی اشوزرتشت از این تاریخ به هیچوجه علمی وکارشناسی نمی باشد.
بزرگداشت این سال را به نام« 3750 سال پیامبری اشوزرتشت » گرامی می داریم و این سال را به همه زرتشتیان جهان و جهانیان ایراندوست، شادباش می گوییم و از اینکه شما گرامیان برآن شده اید که سال آینده را بهانه ای برای آشناکردن بیشتر زرتشتیان ایرانی و هندی ساکن کانادا و آمریکا و دیگر پژوهشگرانی که از سرتاسرگیتی در این مراسم سپندینه گردمی آیند، نسبت به اندیشه های والای اشوزرتشت و ویژگی های این کیش اهورایی، قرار دهید. مراتب تایید و سپاسگذاری انجمن موبدان  را رسما اعلام می داریم.
از همه ارگان های محترم زرتشتی سراسر کشور نیز انتظار داریم که در برگزاری هرچه بهتر و باشکوه تر این همایش سپندینه،که درخردادماه 90 درکشورکانادا برگزار می شود، بوسیله تارنمای (www.3750z.com)  باگردانندگان این همایش همازور گردند.
تندرستی و پیروزی روز افزون شما گرامیان و همه دیگر بهدینان سراسر گیتی  که در هرچه بهتر برگزارشدن این آیین باشکوه، در دانشگاهUBC شهر ونکور کانادا یاری می رسانند را از اهورامزدا آرمان داریم.

همازور بیم . همازور هما اشوبیم.  انجمن موبدان تهران
رییس انجمن موبدان تهران
موبد رشید خورشیدیان

رونوشت:  
-    به همه ارگانهای زرتشتی سراسرکشور
-    نماینده محترم زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی.
-    تمام سایت های خبری زرتشتیان، برای آگاهی عموم

پاسخ انجمن موبدان به نامه فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت  سال 3750

پاسخ انجمن موبدان به نامه فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت  سال 3750

پاسخ انجمن موبدان به نامه فرنشین همایش جهانی پژوهشگران آیین زرتشت  سال 3750

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد