راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!
درباره من
iš به معنای ِ «خواستن، میل داشتن، آرزو کردن، جستجو کردن» پیوند داشته باشد، که دارای جدا شدههای زیر است: -aēša «آرزو، خواست، جستجو»؛ išaiti «میخواهد، آرزو میکند»؛ -išta «خواسته، محبوب»؛ -išti «آرزو، مقصود». همچنین پیشنهاد میکند که واژهی عشق از اوستایی -iška* یا چیزی همانند آن ریشه میگیرد. پسوند ka- در پایین بازنموده خواهد شد.
واژهی اوستایی -iš همریشه است با سنسکریت -eṣ «آرزو کردن، خواستن، جُستن»؛ -icchā «آرزو، خواست، خواهش»؛ icchati «میخواهد، آرزو میکند»؛ -iṣta «خواسته، محبوب»؛ -iṣti «خواست، جستجو»؛ واژهی ِ زبان ِ پالی -icchaka «خواهان، آرزومند». همچنین، به گواهی شادروان فرهوشی، این واژه در فارسی ِ میانه به دیسهی ِ (= صورت ِ) išt «خواهش، میل، ثروت، خواسته، مال» باز مانده است. -- برای ِ آگاهی ِ بیشتر از واژهی ِ «دیسه» = form به «فرهنگ ریشهشناختی اخترشناسی و اخترفیزیک» رجوع کنید.
واژههای اوستایی و سنسکریت از ریشهی پوروا-هند-و-اروپایی -ais* «خواستن، آرزو کردن، جُستن» میآیند که دیسهی اسمی آن -aisskā* است به معنای «خواست، میل، جستجو». بیرون از اوستایی و سنسکریت، چند زبان دیگر شاخههایی از آن واژهی پوروا-هند-و-اروپایی را حفظ کردهاند: اسلاوی کهن کلیسایی isko, išto «جستجو کردن، خواستن»؛ iska «آرزو»؛ روسی 'iskat «جستجو کردن، جُستن»؛ لیتوانیایی ieškau «جستجو کردن»؛ لتونیایی iēskât «جستن شپش»؛ ارمنی 'aic «بازرسی، آزمون»؛ لاتین aeruscare «خواهش کردن، گدایی کردن»؛ آلمانی بالای کهن eiscon «خواستن، آرزو داشتن»؛ انگلیسی کهن ascian «پرسیدن»؛ انگلیسی ask.
اما دربارهی ریشهی سنتی ِ عشق. لغتنامه نویسان واژهی عشق را به عَشَق (ašaq') عربی به معنای «چسبیدن» (منتهیالارب)، «التصاق به چیزی» (اقربالموارد) پیوند دادهاند. نویسندهی غیاثاللغات میکوشد میان «چسبیدن، التصاق» و عشق رابطه بر قرار کند: «مرضی است از قسم جنون که از دیدن صورت حسن پیدا میشود و گویند که آن مأخوذ از عَشَقَه است و آن نباتی است که آن را لبلاب گویند چون بر درختی بپیچد آن را خشک کند همین حالت عشق است بر هر دلی که طاری شود صاحبش را خشک و زرد کند.»
ادامه...
به گزارش بازتاب آنلاین ، در مراسمی که امروز با حضور مرتضی تمدن
استاندار تهران و جمعی از مقامات سیاسی و صنعتی کشور برگزار شد ، خط تولید
ولوو SH480 "Ishift" جدیدترین کامیون کشنده اروپا افتتاح و موردبهره برداری
قرارگرفت .
به گزارش خبرنگار ما ، علی ملک مدیر عامل شرکت سایپا دیزل ، در مورد ویژگی
های این کامیون جدید گفت : این کامیون با مصرف 2 لیتر در هر کیلومتر دارای
پایین ترین مصرف سوخت در کشور و دارای استاندارد آلایندگی EURO III و قابل
ارتباط با EURO5 است.
وی افزود : گریبکس اتوماتیک 16 دنده سیستم ترمز هوشمند E.E.S وزن ناخالص 56
تن و تنظیم سرعت خودکار و ردیابی GPS از دیگر شاخصه های یازدهمین محصول
جدید شرکت سایپا دیزل در سال جاری است .
وی همچنین خاطر نشان کرد: شرکت سایپا دیزل در سال جاری 10 نوع کامیون و
مینی بوس جدید دیگر نیز وارد ناوگان حمل ونقل جاده ای کشور کرده است.
گفتنی است کسب عنوان مدیر موفق کشور ، صادر کننده نمونه کشور ،بدست آوردن
رتبه اول خدمات فروش خودروهای عمومی در کشور و نیز عنوان با کیفیت ترین
کامیون کشور ، بالاترین میزان فروش در طی 5 سال اخیر و ... از دستاوردهای
این شرکت در سال 87 است .