راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

آتشکده ها ومکان ها مبنی بر وجود آیین مهر(زرتشت)در مازندران







آتشکده و چهارتاقی های ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی:

۱-آتشکده آمل استان مازندران، در خرابه های شهر قدیم آمل(چاکسر) ،قرن 9 ه ق، 1060
۲-آتشکده کوسان استان مازندران، شهرستان بهشهر، شمال غرب روستای آسیابسر ،اوایل اسلامی، 5410 همچنین بقایای آتشکده در ناحیه کوسان (طوسان) در 4 کیلومتری غرب بهشهر قابل رویت است.ابن اسفندیار از این محل نام می برد و طبق گفته او مورد بازدید فیروز شاه ، احتمالا فیروز ساسانی ، قرار گرفته است.ظهیر الدین از آن به صورت کوسان یاد می کند و می گوید:پسر قباد آتشکده ای در آنجا بساخت.
همچنین طبق نوشته ابن اسفندیار، در این محل پادگان نظامی توسط اعراب ایجاد گردید.بهر حال ، کشف آثار باستانی و همچنین مجموعه ای از سکه های عهد ساسانی در این محل همه حاکی از اهمیت محل در عهد ساسانی است.
۳-چهارتاقی سیمین دشت، شهرستان فیروزکوه، 3کیلومتری شمال غرب سیمین دشت، نزدیک روستای حصاربن ،قرن3و4ه.ق. ،4404

زیارتگاه میترایی قلعه کنگلو:

این بنا که به نخستین نیایشگاه ساسانی معروف است در مازندران واقع شده است . دیواره های آن از جنس گچ و ساروج می باشد و زیر بنای آن 50 متر مربع است . بنای اصلی آن در سه طبقه بوده است که امروزه فرو ریخته است . شمال این بنا به کوهی بزرگ و صخره ای به نام خورنرو راه دارد.


نشانه هایی از زرتشتیان در تنکابن:

با توجه به اینکه شهرستان تنکابن پیشینه تاریخی دیرینه ای دارد،آثار باستانی و تاریخی بسیاری در آن وجود دارد،از جمله،قبرهای زرتشتیان در نقاطی مانند دو هراز و سه هراز

نشانه هایی در شهر بابل:

در بخشهایی از مازندران مردم پیرو آیین مهرپرستی (میترائیسم) بودند. بزرگترین آتشکده مهر در شهر بابل قرار داشت و به همین خاطر این شهر باستانی تا چند قرن پیش "ما میتر" و به گویش بومیها "مه میترا" یعنی جایگاه میترای بزرگ نامیده میشد. اعراب آنرا مامطیر می نامیدند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد