راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

راهرو عشق

راهرو عشق کویراست، که دریا بودنش را به آفتاب بخشید،آفتاب هم گرمی اش را نمی تواندبه همه نبخشد!

اگزمای نوزادان، پیشگیری و درمان

اگزمای نوزادان، پیشگیری و درمان

اگزما نوعی مشکل پوستی شایع بین نوزادان 2 تا 6 ماهه است که در اثر آن پوست دچار خارش شده و خشک و حساس می‌شود.


اگزما نوعی مشکل پوستی شایع بین نوزادان 2 تا 6 ماهه است که در اثر آن پوست دچار خارش شده و خشک و حساس می‌شود. اگزما می‌تواند پوست تمام بدن یا تنها نقاط خاصی را درگیر کند. این بیماری بیشتر روی پوست صورت، قفسه سینه، پوست سر و گردن ظاهر می‌شود و در پوست نوزادان ممکن است تاول‌های چرکین ایجاد کند. با وجود این‌که علت بروز اگزما به درستی مشخص نیست، اما کهیر روی پوست نوزاد می‌تواند در اثر تماس با آب دهان او، مصرف بعضی غذاهای خاص، حرارت، صابون، مواد شوینده، تغییرات دمایی، تماس با پارچه‌های پشمی و زبر، گرد و غبار، خاراندن پوست و ... تشدید شود. علت ابتلا به اگزما هر چه که باشد، باید از روش‌های درمان آن آگاهی داشته باشید.



یکی از شایع‌ترین درمان‌های اگزمای نوزادان استفاده از پانسمان خیس است. پیچاندن یک حوله مرطوب روی پوست نوزاد، پس از مالیدن کرم مرطوب‌کننده، به پیشگیری از خشکی و خارش پوست او کمک می‌کند. همچنین می‌توانید آب حمام را به یک ماده گندزدا آغشته کنید تا جلوی رشد باکتری‌های پوستی را بگیرید. در کنار موارد فوق، باید نوزاد خود را نزد پزشک ببرید تا برای او داروهای موضعی یا خوراکی تجویز شود، پس مراقب باشید!


 

درمان اگزمای نوزادان

 

  •  اولین کاری که باید انجام دهید این است که از پوشک پارچه‌ای و لباس‌های کتانی استفاده کنید. پوشک‌های پارچه‌ای بسیار راحت بوده و بهترین گزینه برای پوست نوزاد هستند.
  •  رختخوابی از جنس کتان بهترین چیزی است که از تشدید اگزما جلوگیری می‌کند. همچنین مراقب باشید نوزاد عرق نکند.
  •  یکی دیگر از درمان‌های اصولی اگزما این است که صابون، کرم و پودرهای معطر را از نوزاد دور کنید. در عوض از صابون‌های غیرمعطر، پودر تالک، کرم‌های گیاهی و مخصوصا شامپوی مخصوص کودکان استفاده کنید. مواد شوینده‌ای که از آنها برای شست‌وشوی لباس نوزاد استفاده می‌کنید، باید ملایم و غیرمعطر باشند.
  •  لازم است هر روز به کمک یک کرم مرطوب‌کننده طبیعی، پوست نوزاد را مرطوب نگه دارید چون اگزما پوست او را خشک می‌کند. از این کرم حداقل دو بار در روز استفاده کنید.
  •  تمیز نگه داشتن پوست نوزاد اهمیت بسزایی دارد، چون هرگونه عفونت باکتریایی می‌تواند نواحی درگیر را تحت تاثیر قرار دهد و زخم های چرکین ایجاد کند
  •  برای حمام کردن نوزاد از آب داغ استفاده نکنید، در غیر این صورت پوست او خشک می‌شود.
  •  حمام کردن نوزاد با جوشانده بابونه، روغن زیتون یا نمک دریایی برای درمان اگزمای او سودمند بوده و پوستش را آرام می‌کند.
  •  موی حیوانات خانگی بسیار محرک است، پس بهتر است این حیوانات را از نوزادتان دور کنید.
  •  خاراندن می‌تواند اگزما را بدتر کند. پس بهتر است ناخن‌های نوزاد را کوتاه نگه دارید و قبل از خواب دستکش دست او کنید تا نتواند پوست خود را بخاراند.
  •  شیر گاو، تخم‌مرغ، مرکبات، گندم، سویا، شکلات، ماهی، بادام زمینی، پنیر و ماست را از برنامه غذایی کودک خارج کنید. می‌توانید از لبنیات شیر بز استفاده کنید.
  •  برای تقویت سیستم ایمنی نوزاد و سلامت عمومی وی باید او را با شیر خودتان تغذیه کنید.
  •  تا جایی که ممکن است منزل را تمیز نگه دارید. رعایت نظافت موجب می‌شود نوزاد از شر موریانه، گرد و غبار و هر آنچه نسبت به آن حساسیت دارد در امان باشد.
  •  لازم است حداقل روزی یک بار نوزادتان را به فضای باز و هوای آزاد ببرید.
  •  استفاده از آلوورا نیز گزینه مناسبی برای درمان اگزماست. آلوورا پوست را تسکین می‌دهد و اگزما را درمان می‌کند.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

بررسی مشکلات پوستی نوزادان

آبان ۴, ۱۳۸۷ توسط : admin   موضوع : مامایی, پوست و مو, بیماری غیر واگیر, جهان پزشکی

ارسال نظر

مشکلات پوستی نوزادان

پوست نوزادان بسیار ظریف و لطیف است و هیچ چیز مثل کهیر ناشی از پوشک و سایر مشکلات پوستی باعث کج خلقی آنها نمی شود.

بسیاری از نوزدان مستعد ناراحتی های پوستی به خصوص در اولین ماه های پس از تولد هستند.در ادامه مطلب به بعضی از این مشکلات پوستی و شیوه درمان آنها اشاره می کنیم.

کهیر نوزادان
در بسیاری از این موارد کهیر ها خود به خود از بین می روند و نیازی به مداخلات درمانی نیست. ولی همه آنچه که والدین باید بدانند سه چیز است:
چه مشکلاتی را میتوان در خانه مداوا کرد؟
کدامیک نیازمند درمان های پزشکی است؟
و چگونه می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد؟
جلوگیری از کهیر های ناشی از پوشک
در بسیاری از موارد به دلیل محکم کردن بیش از اندازه پوشک، یا تعویض دیر هنگام پوشک خیس، یا بدلیل استفاده از بعضی مواد شوینده خاص، بعضی از پوشک ها، یا کهنه بچه  این اتفاق می افتد.برای ممانعت از بروز چنین مشکل پوستی بهتر است، برای مدتی نوزاد را بدون پوشک باز گذاشته تا در معرض هوا قرار بگیرد. به محض خیس شدن پوشک سریعا تعویض کنید و سپس با آب گرم محل را شستشو داده و کرم زینک اکساید بمالید.
جوش و ورم ارزنی
آکنه یا جوش نوزدان از همان زمانی که در رحم هستند، بروز می کند و علت آن قرار گرفتن در معرض بعضی از هورمون های مادر است. این هورمون ها باعث افزایش تولید چربی و بند آمدن غدد چربی نوزاد می شود. جوش های روی بینی و گونه نوزدان به طور خود به خود بعد از چند هفته از بین می رود و نیازی به استفاده از لوسیون نیست.
لکه های مادر زادی(ماه گرفتگی)
از هر ده نفر نوزاد ممکن است یک نفر با این لکه ها متولد شود. البته باید گفت که این حالت ارثی نیست. و زمانی که نوزاد به دنیا می آید یا چند ماه بعد از تولد بروز کند و باید گفت که لکه های مادر زادی  نباید مسئله ای نگران کننده برای والدین باشد .
اگزما
اگزما ، نوعی کهیر قرمز رنگ و خارش آور است که در پاسخ به محرک ها بروز می کند.این وضعیت در نوزادانی که خانواده آنها سابقه آسم، آلرژی و یا اگزما دارند بیشتر بروز می کند. اگزما ممکن است به صورت کهیر های تراونده برروی صورت نوزادان ظاهر شود که به مرور زمان ضخیم، خشک و فلسی شکل می شود. همچنین ممکن است اگزما در محل هایی نظیر آرنج، قفسه سینه، بازو ها و یا پشت زانو بروز کند. برای درمان بهتر است محرک ها را شناسایی کرده و از آن اجتناب کنید. همچنین استفاده از صابون،  مواد شوینده  ومرطوب کننده های ملایم توصیه می شود.
خشکی پوست
در اغلب موارد نوزادانی که کمی دیرتر از موعد به دنیا می آیند پوستی خشک و پوسته پوسته دارند. اما مطمئنا لایه های زیرین پوست آنها سالم،نرم و به اندازه کافی مرطوب است و نباید از این بابت نگران بود. ولی اگر برای مدت طولانی این وضعیت خشکی ادامه داشت بهتر است با پزشک مشورت کنید.
پوست عرق سوز
این وضعیت با بروز برآمدگی های صورتی مایل به قرمز قابل تشخیص است و اصولا در بخش هایی از بدن که مستعد تعریق است مثل گردن، ناحیه مقعد، زیر بغل و چین های پوست ظاهر می شود. محیط خشک و خنک و استفاده از لباس های گشاد و راحت حتی در زمستان، تمام آن چیزی است که برای درمان این وضعیت لازم است.
عدم استفاده از پودر
نوزدان ممکن است ذرات بسیار ریز پودر را استنشاق کرده که این خود باعث بروز مشکلات تنفسی می شود. از بین انواع پودر های بچه ، پودر نشاسته ذرت بی خطر تر است ولی در مورد کهیر های ناحیه مقعد ، مخمرها از همین پودر نشاسته ذرت تغذیه می کنند. بنابر این بهتر است به طور کلی از پودر استفاده نشود.
جوش های سفید یا عرق جوش
از هر دو نوزاد تقریبا یک نفر دچار جوش های سفید رنگ می شود که اصولا روی بینی و صورت ظاهرمی گردد.این حالت به دلیل انسداد غدد چربی توسط پوست های فلس شده بروز می کند. گاهی به این جوش های سفید ، آکنه نوزدان نیز گفته می شود که البته غلط است زیرا آکنه نوزدان به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. در مورد جوش های سفید باید گفت که بعد از مدتی که روزنه غدد باز شد، مرتفع می گردد و نیاز به درمان ویژه نیست.
عفونت کپکی
این عفونت اصولا بعد از یک دور مصرف آنتی بیوتیک ها ظاهر می شود. و  شکل آن بستگی به محلی از پوست دارد که ظاهر شده است. مثلا برفک روی زبان و دهان مثل شیر خشک شده ظاهر می شود. در حالی که کهیر پوشک ناشی از کپک، معمولا به صورت برآمدگی قرمز روشن است.در هر دو مورد بهتر است به پزشک مراجعه شود . برفک دهانی اصولا با داروی ضد برفک وکهیر پوشک ناشی از کپک با کرم ضد قارچ مداوا می شود.
نکات بهداشتی برای مراقبت از پوست نوزادان
بهتر است جهت ممانعت از بروز بعضی از این مشکلات پوستی از مواد شوینده ملایم برای شستشوی کلیه پوشاکی که در تماس با نوزاد است، اعم از ملحفه، حوله، کهنه و حتی لباس خودتان استفاده کنید.
پوست زرد یا یرقان
این حالت اصولا دو تا سه روز بعد از زایمان در نوزادان اتفاق می افتد و پوست و چشم آنها را زرد رنگ می کند. این وضعیت اغلب در نوزدان نارس مشاهده می شود و به دلیل بیلی روبین در خون است که البته ۱ تا ۲ هفته بعد از تولد از بین می رو د. تغذیه مکرر نوزاد و در موارد شدید استفاده از لامپ های مخصوص برای درمان کارساز است.
آفتاب زدگی نوزادان
نور خورشید احساس فوق العاده ای را برای نوزدان به همرا دارد اما قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید سبب آفتاب زدگی می شود. برای جلوگیری از بروز مشکلات پوستی بهتر است، در شش ماه اول تولد،  نوزاد را از تماس مستقیم با نور خورشید منع کرد.  و بعد ها نیز از کرم ضد آفتاب ویژه، کلاه و آفتاب گیر استفاده نمود.
بهتر است نقاطی از بدن نوزاد، که نمی توان با لباس پوشاند را کرم ضد آفتا ب زد.همچنین می توان از کرم زینک اکساید برروی بینی ، گوش ها و لب های نوزدان استفاده کرد.
محصولات مراقبتی نوزدان
در زمان خرید این محصولات از عدم وجود رنگدانه ، رایحه  ، فتالین و هیدروکسی بنزوات در ترکیب آن مطمئن شوید.زیرا این مواد سبب بروز حساسیت های پوستی ذکر شده می گردد.
شستشوی نوزدان
پوست نوزادان بسیار ظریف و حساس است  و بهتر است برای مرطوب نگه داشتن آن به مدت ۳ الی ۵ دقیقه حمام آب گرم استفاده کرد.همچنین به محض تمام کردن شستشو زمانی که پوست هنوز خیس است از  لوسیون و مرطوب کننده استفاده کنید
ماساژ نوزادان
اگر این مشکلات پوستی نوزاد شما را آزار می دهد، بهتر است از تکنیک ماساژ استفاده کنید. این کار باعث می شود که نه تنها نوزاد احساس آرامش کند بلکه بهتر به خواب برود.
همان طور که گفته شد بسیاری از این مشکلات پوستی نوزدان چندان جدی و نگران کننده نیست و به مرور از بین می رود . با این حال در صورت مشاهده جوش های چرکین زرد رنگ یا نقاط قرمز مایل به بنفش بر روی پوست، یا مشاهده تب و بی حسی به پزشک گزارش دهید.

………………………………………..

مداوا و علائم اگزمای آتوپیک (درماتیت اتوپیک) پوستی در سنین مختلف

درود اهورایی بر شما دکتر ع.ح. سردار . من سالها است که اگزما دارم . مادرم میگوید در دوران شیرخوارگی اولین نشانه ها در صورتم و به شکل ضایعات قرمز رنگ روی گونه ها شروع شده و بعدها بعضی نواحی بدنم مبتلا شده. الان که ۲۴ ساله هستم پوست ناحیه درگیر خشک و خشن با دانه های ریز آبداره . پوستم خیلی مستعد عفونتهای جلدی هستش. خارش و تحریک پذیری شدید پوست مرا کلافه کرده و خیلی وقتها در حال خاراندن حتی شب به هنگام خواب هستم. لطفا مرا راهنمایی کنید…

دکتر ع.ح. سردار : شما علائم اگزمای آتوپیک را دارید. لطفا با یک متخصص پوست مشاو.ره نمائید. اگزمای آتوپیک (atopic eczema) یک بیماری مزمن پوستی به همراه خارش است که در کودکان بسیار شایعتر است، اما در هر سنی ممکن است بروز کند. این عارضه به عنوان اگزما و درماتیت اتوپیک (atopic dermatitis) نیز شناخته شده است و شایع ترین نوع درماتیت میباشد.اگزمای آتوپیک (سرشتی) معمولا در افرادی که دارای آسم و تب یونجه (رینیت آلرژیک) هستند بیشتر روئیت میشود. سابقه خانوادگی آسم، اگزما یا تب یونجه در تشخیص اگزمای آتوپیک در نوزادان بسیار مفید است. اگزمای آتوپیک مسری نیست. این عارضه به دلیل تداخل پیچیده ای از عوامل ژنتیکی و محیطی ناشی می شود.

ظاهر اگزمای آتوپیک

کاملا تنوع در ظاهر اگزمای آتوپیک بین افراد وجود دارد. علامت اصلی خارش است و خاراندن پوست موجب ایجاد تغییراتی روی پوست می شود. خارش آزار دهنده و شدید میتواند که خواب فرد را مختل کند. در ایام شیرخوارگی نخستین علایم اگزمای آتوپیک در صورت به شکل ضایعات قرمز رنگ روی گونه ها است و در مراحل بعدی به سایر نواحی بدن گسترش پیدا میکند. پوست ناحیه درگیر خشک و خشن با دانه های ریز آبدار می شود. خارش میتواند منجر به عفونت شود. اگزما را با توجه به سن فرد مبتلا میتوان ارزیابی کرد.

نوزادان

در نوزادان کمتر از یک ساله معمولا اگزما به طور گسترده ای در پوست پخش میشود. ضایعات پوستی اغلب به صورت دانه های ریز در سطح پوست دیده می شود و پوست نوزادان خشک، پوسته پوسته و قرمز با علامت خراش کوچک با ناخن است. لذا ناخنهای کودک را برای جلوگیری از خراشیدگی پوست کوتاه نگه داشت و دستکش دست نوزاد باید کردد.گونه نوزادان اغلب در وهله اول به اگزما دچار میشود. برخی خوراکی ها چنان محصولات لبنی و تخم مرغ و موی حیوانات خانگی، یا پودرهای شستشو از جمله مواد شایع ایجاد کننده اگزما میباشند.

کودکان نوپا و پیش دبستانی

با شروع به حرکت کودکان نوپا، اگزما موضعی تر و ضخیم تر می شود. اگزما در این گروه سنی اغلب بر نواحی مفاصل، به خصوص مچ دست، آرنج، مچ پا و زانو تاثیر می گذارد. همچنین ممکن است ناحیه تناسلی را نیز درگیر کند. با بزرگتر شدن کودک پوست آسیب دیده به دلیل خارش و مالش اغلب خشک و ضخیم تر میشود. ( تصوریر مرتبط )

کودکان دبستانی و نوجوانان

درکودکان بزرگتر ، اگزما اغلب بر چین آرنج و زانو تاثیر می گذارد. دیگر مناطق مستعد عبارتند از پلک، نرمه گوش، گردن و پوست سر . اگزما ممکن است موجب ایجاد تاول خارش دار بر روی کف دست، انگشتان دست و گاهی اوقات بر روی پا کند. در بسیاری از کودکان مناطق کوچک سکه مانند پراکنده در سراسر بدن روئیت میشود. این نواحی اگزمایی، خشک، قرمز و خارش دار میباشند و ممکن است با عفونت قارچی اشتباه گرفته شوند. غالبا اگزما در ایام نوجوانی و جوانی رو بهبود می روند. ( تصوریر مرتبط )

بزرگسالان

در بزرگسالان اگزمای آتوپیک ممکن است به شیوه های مختلف بروز کند. آنها ممکن است یک الگوی پراکنده اگزمایی داشته باشند، ولی پوست اغلب خشک و سخت نسبت به کودکان است. معمولا بزرگسالان دچار اگزما موضعی مزمن میشوند و این عارضه در دست، پلک، چینها، نوک سینه و یا در تمام این مناطق دیده میشود.

چند نکته

اگزمای آتوپیک بر 15- 20 درصد کودکان و 1- 2 درصد بزرگسالان تاثیر می گذارد و پیش بینی بهبود غیر ممکن است. اگزمای آتوپیک در نوزادان قبل از چهار ماهگی غیر معمول میباشد. اما آنها ممکن است تحت تاثیر درماتیت نوزادی سبوریک یا راش های دیگر قرار گیرند. اگزمای آتوپیک بین سنین دو و چهار بدتر میباشد اما به طور کلی پس از این دوره رو به بهبود میرود.

معالجه

درمان اگزمای آتوپیک ممکن است ماهها و احتمالا سال ها طول بکشد.

- جهت معالجه تقریبا همیشه نیاز به کاهش قرار گرفتن در معرض عوامل محرک است. اگر آلرژن، گل وگیاه و حیوان باشند از نگه داشتن آنها در منزل اجتناب کنید . گرد و غبار می تواند سبب بدتر شدن ضایعات شوند . لذا محل زندگی باید فاقد محلهای تجمع گرد و غبار باشد . محرک عارضه ممکن است مواد آرایشی ، عطر ، اسپریها و دود سیگار باشد . – به طور منظم استعمال مرطوب کننده و گاهی بکار گیری استعمال استروئید موضعی تحت نظر پزشک لازم میباشد.

- در بعضی مواقع ممکن است یکی از موارد بعدی مورد نیاز باشد: آنتی بیوتیک ، آنتی هیستامین ، مهار کننده کلسینورین موضعی مثل کرم پیمکرولیموس (pimecrolimus) یا پماد تاکرولیموس (tacrolimus) ، نوردرمانی ، کورتیکواستروئید خوراکی.

- خاراندن باعث صدمه بیشتر به پوست میشود . به جای خاراندن با فشار دادن پوست احساس خارش را کنترل کنید .

- در اگزما شدید و طولانی مدت ممکن است داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی (immunosuppressive) چون موارد بعدی در نظر گرفته شود : آزاتیوپرین (Azathioprine)، متوتروکسات (Methotrexate) ، سیکلوسپورین (Ciclosporin) .

- از پوشیدن البسه زمخت ، تنگ ، چسبان و پشمی خودداری نمائید . لباسهای نخی وکتانی انتخاب خوبی هستند.

………………………………………………………………………………………………

۵ پرسش رایج درباره اگزمای کودکان

 

 

اگزما نوعی ناراحتی پوستی است که با تورم، التهاب، خارش و قرمزی پوست خود را نشان می دهد. شاید تحمل این علایم و شرایط برای بزرگ ترها کار چندان سختی نباشد اما بچه ها به سادگی توان کنار آمدن با چنین مشکلی را ندارند...

 

اگزما، یکی از ناراحتی های شایع پوستی در بچه هاست و روز به روز تعداد کودکان مبتلا به این مشکل در حال افزایش است. محققان می گویند حدود ۵۰ درصد بچه های مبتلا به اگزما، سابقه خانوادگی ابتلا به دیگر ناراحتی های پوستی دارند. براساس اعلام پژوهشگران آمریکایی، شیوع اگزما در بین نوزادان هم حدود ۲۰ درصد تخمین زده می شود. احتمال اینکه ۶۵ درصد کودکان در یک سال اول زندگی خود، علایم اگزما را تجربه کنند، وجود دارد. ۹۰ درصد علایم این ناراحتی پوستی تا پیش از سن ۵ سالگی افزایش می یابند و وخیم تر می شوند. اگر فرزند شما هم به اگزما مبتلاست یا با توجه به شرایط او فکر می کنید احتمال ابتلای او به این ناراحتی پوستی وجود دارد، پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید.

 

● آیا شیردهی باعث بهتر یا بدتر شدن اگزمای بچه ها می شود؟

شیردهی به خودی خود باعث ایجاد اگزما یا بدتر شدن شرایط کودک مبتلا به این ناراحتی نمی شود، بدن بچه ها به بعضی از خوراکی ها واکنش نشان می دهد و اوضاع بیماری آنها هم وخیم تر می شود. بچه ها در حالت عادی نباید تا پیش از یک سالگی شیر گاو یا محصولات لبنی بر پایه شیر گاو مصرف کنند و گر نوزاد علایمی از آسم، آلرژی، اگزما یا درماتیت آتوپیک داشته باشد، نباید تا ۲ سالگی به این محصولات لب بزنند. از آن به بعد هم می توان لبنیات بر پایه شیر گاو را با نظر متخصص اطفال در رژیم غذایی بچه ها گنجاند. اگر احساس کردید شیرخوار علایم اگزما و درماتیت آتوپیک دارد، هر کدام از خوراکی هایی که فکر می کنید باعث تشدید مشکلش می شود، تا قطع کامل شیردهی از رژیم غذایی تان حذف کنید. مادران شیرده باید بدانند شیر گاو و محصولات لبنی بر پایه آن، تخم مرغ، فلفل، سویا، آرد گندم، بادام زمینی و ماهی از خوراکی هایی هستند که می توانند باعث تشدید اگزما در شیرخواران شوند. متخصصان تغذیه آلمانی معتقدند گنجاندن خوراکی هایی مانند مارگارین، روغن های گیاهی و آب مرکبات در رژیم غذایی ۴ هفته آخر بارداری مادران می تواند احتمال ابتلا به اگزما را تا سن ۲ سالگی در کودکان آنها بالا ببرد.

 

 

● آیا اگزمای کودکان خودبه خود از بین می رود؟

 

اگزمای نوزادان و بچه های زیر ۵ سال معمولا در ناحیه گونه ها، چین گردن، چین پشت آرنج و چین پشت زانوهای آنها پدیدار می شود. قرمزی، التهاب و خارش این نواحی می تواند بچه ها را آزار دهد. هنوز هیچ کس دلیل قطعی و مشخصی برای ابتلای نوزادان به اگزما اعلام نکرده است، اما متخصصان پوست انگلیسی می گویند حساسیت به برخی از مواد غذایی، صابون ها، کرم ها، لوسیون ها، لباس ها و حتی شوینده های بدن و لباس می تواند باعث ابتلای نوزادان به اگزما شود. خوشبختانه اگر پدر و مادر یا پزشک اطفال عامل ایجاد اگزما را در بچه ها تشخیص دهند، به راحتی و با حذف عامل حساسیت زا، اگزمای نوزاد بهبود می یابد.

به طور کلی، التهاب، خارش و سایر علایم اگزمای نوزادان تا پیش از سن ۶ تا ۷ سالگی در بچه ها از بین خواهد رفت؛ با این حال، گاهی این علایم تا بزرگسالی باقی می مانند و ممکن است خشکی پوست یکی از شایع ترین ناراحتی های پوستی این بچه ها در آینده شود.

 

 

● آیا آلودگی هوا باعث تشدید اگزما می شود؟

 

آلودگی هوا، گرد و غبار، ریزگرد ها، گرده گیاهان و وجود موی حیوانات در محیط زندگی بچه های مبتلا به اگزما باعث تشدید مشکل آنها می شود. به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند بچه های مبتلا به اگزما را از هرگونه آلودگی محیطی دور نگه دارید و در صورت امکان در اتاق خواب آنها فیلترهای تصفیه کننده هوا نصب کنید. اگر مجبور شدید این بچه ها را در هوای آلوده، سرد یا ناسالم از خانه بیرون ببرید، حتما پیش از خروج از منزل بدن آنها را با نرم کننده های غیر شیمیایی چرب کنید، لباس های آستین دار و نخی به آنها بپوشانید، کلاه نخی سرشان بگذارید، پوست دست هایشان را با دستکش نخی محافظت کنید و ساعت های خروج از منزل را به حداقل برسانید. بهتر است بچه ها را به والدین خود یا یکی از نزدیکانتان بسپارید و در هوای آلوده آنها را از خانه بیرون نبرید.

 

● آیا راهی برای بهبود علایم اگزمای کودکان وجود دارد؟

اگر دوست ندارید فرزندتان از علایم اگزما رنج ببرد، می توانید این روش ها را برای بهبود او در خانه امتحان کنید:

 

▪ بعد از حمام کردن، پوست کودک را با کرم های بر پایه چربی یا چرب کننده های طبیعی مانند روغن بادام بدون بو، روغن نارگیل یا وازلین، چرب کنید.

▪ برای حمام کردن بچه ها از آب ولرم استفاده کنید. حمام کردن آنها با آب داغ یا خیلی گرم باعث از دست رفتن رطوبت پوست و افزایش خارش و قرمزی پوستشان می شود. استفاده از آب ولرم و شامپو بدن های ملایم می تواند علاوه بر کاهش علایم اگزما، التهاب پوستشان را هم کمتر کند.

 

▪ حمام کردن بچه های مبتلا به اگزما نباید بیشتر از ۱۰ دقیقه طول بکشد.

▪ حتما لباس های کودک را با شوینده های ملایم و سپس با نرم کننده های بدون بو بشویید و آنها را خوب آبکشی کنید تا مواد حساسیت زا یا تشدیدکننده اگزما در آنها باقی نماند.

 

▪ استفاده از کرم «هیدروکورتیزون» هم می تواند قرمزی و التهاب ناشی از اگزما را در پوست لطیف بچه ها از بین ببرد. البته باید برای آشنایی با نحوه و مقدار مصرف این کرم با پزشک کودک خود مشورت کنید.

▪ به بچه ها لباس های نخی بپوشانید. اگر فرزندتان تازه دارد چهار دست وپا رفتن را تجربه می کند، حتما شلوار و بلوز آستین دار تن او کنید تا پوستش با فرش یا موکت تماس مستقیم نداشته باشد.

 

 

● آیا باید فرزند مبتلا به اگزمای خود را حتما نزد پزشک ببریم؟

 

حالا که علایم اگزما و برخی از راه های از بین بردن آنها را یاد گرفته اید، بهتر است بدانید اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده و با راه هایی که گفتیم، درمان شود، دیگر نیازی به استفاده از دارو نیست و بنابراین شناسایی عوامل ایجاد اگزما و حذف آنها از محیط پیرامون بچه ها اهمیت زیادی دارند. اگر علایم این ناراحتی پوستی پس از استفاده از کرم هیدروکورتیزون یا به کار بستن روش هایی که گفته شود، بهبود نیافت، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر پوسته های زرد یا قهوه ای کم رنگ روی محل ضایعه پوست فرزندتان سوار شد، حتما بلافاصله او را نزد پزشک ببرید. این پوسته ها می توانند علایم ایجاد عفونت های باکتریایی باشند که در این صورت حتما باید آنتی بیوتیک برایش تجویز شود. التهاب، قرمزی و حتی زخم شدن ناحیه تناسلی فرزندان هم می تواند زنگ خطری جدی برای والدین باشد. در این صورت هم باید خیلی اورژانسی و سریع به پزشک مراجعه کرد.

 

 

 

   منابع: Babycenter, WebMD, Eczema
ترجمه:ندا احمدلو

اگزما یک عبارت کلی است که التهاب پوست را نشان می دهد. اگزما که نام دیگرش درماتیت می باشد یک شکل ویژه ندارد و به اشکال مختلفی بروز می کند و در بعضی از افراد بیش از یک نوع آن دیده می شود. اشکال معمول آن شامل:
1- درماتیت آتوپیک 2- درماتیت تماسی 3- درماتیت دست
4- نورو درماتیت 5- درماتیت شغلی 6- درماتیت سبورئیک
7- درماتیت استازیز 8-درماتیت سکه ای 9- Dyshidriotic Dermatitis است

1- تفاوت بین اگزما و درماتیت آتوپیک چیست؟
یکی از اشکال معمول درماتیت، فرم آتوپیک آن است که حدود 20-10% افراد جامعه با خارش مزمن، عود کننده و دانه های خیلی خارش دار در کودکی مشخص می شود. خوشبختانه بیشتر موارد این بیماری با افزایش سن بر طرف می شود.
بطور کلی، درماتیت آتوپیک رفت و برگشتی است و غالبا بر اساس یک فاکتور محیطی ایجاد می شود. اگر چه علت آن نا مشخص است ولی مشکل اصلی پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن می باشد.
در افراد دچار اگزما، پاسخ التهابی به عامل ایجاد تحریک بیش از اندازه عمل کرده و باعث خارش و خراشیدن پوست می شود. اگزما مسری نیست. بیشتر بیماران باید جهت جلوگیری از تشدید ضایعات درمان شوند اگر چه اگزما ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، ولی غالبا با بروز لکه های خارش دار، قرمز و خشک مشخص می شود. اگزما ممکن است در یک بخش بدن دیده شود ولیکن در نوزادان بیشتر در پیشانی، گونه ها، بازو، ران، پوست سر و گردن دیده می شود.

در کودکان و بالغین، بیشتر در صورت، گردن و اطراف آرنج، زانو و مچ پا دیده می شود و در بعضی افراد با انتشار پراکنده در کل بدن دیده می شود.
در مواردیکه خارش شدید، خشکی و قرمزی باعث خراش مزمن پوست شود، پوست قوامی شبیه چرم پیدا می کند و این بدلیل ضخیم شدن پوست در اثر خارش است که به Lichenification معروف است.

2- چه عواملی باعث بروز خارش در افراد اگزمایی می شود؟
مواردیکه در افراد دچار اگزما باعث تشدید خارش می شود، در افراد دیگر ممکن است بی اثر باشد. در بعضی موارد تشخیص علت تشدید ضایعات مشکل است ولی بنظر می رسد مواد خشن و زبر در تماس با پوست باعث خارش پوست شود. در بعضی موارد گرما یا تعریق بیش از حد عامل تشدید ضایعات است.
در بعضی موارد صابون ها، پاک کننده ها، مواد ضد عفونی کننده، عصاره میوه ها و یا گوشت، زبان و و بزاق حیوانات و یا زوائد بدن آنها ممکن است باعث خارش پوست شود.
عفونت سیستم تنفسی در اثر ویروس نیز ممکن است علت تشدید خارش شود. استرس در بعضی موارد باعث تشدید ضایعات می گردد.

3- چه کسی اگزما می گیرد؟
اگزما هم در کودکان و هم در بالغین رخ می دهد ولی غالبا در نوزادان دیده می شود. اگر چه هنوز علت مشخصی برای آن ذکر نشده ولی سابقه فامیلی آلرژی نقش موثری در بروز آن دارد.
افرادیکه بصورت ژنتیکی مستعد اگزما باشند و با عوامل محیطی آن تماس پیدا کنند، ممکن است دچار آن شوند. در افرادیکه اگزما دیده می شود ممکن است فرد به رینیت آلرژیک و یا آسم نیز مستعد گردد.

4- میزان شیوع اگزما چقدر است؟
حدود 15میلیون نفر در آمریکا از اگزما رنج می برند. حدود 20-10% نوزادان اگزما دارند. اگر چه در حدود نیمی از این کودکان، بیماری با افزایش سن و حدود سن 15 سالگی فروکش می کند.

5- چگونه می توان از بروز اگزما پیشگیری کرد؟
تشدید ضایعات اگزما با انجام چند فاکتور ساده قابل پیشگیری است. دستوراتی که می تواند از تشدید ضایعات بکاهد یا تعداد دفعات آن را کاهش دهد شامل:
1- بطور مکرر پوست را مرطوب کنید.
2- از تغییرات ناگهانی حرارت و رطوبت در محیط بپرهیزید.
3- از تعریق یا گرمای بیش از حد پیشگیری کنید.
4- استرس را کاهش دهید.
5- از تماس با مواد ایجاد کننده خارش مثل پشم یا سایر محرکها دور بمانید.
6- از صابون های قوی، پاک کننده ها یا ملاسما اجنتاب کنید.
7- از فاکتورهای آلرژن محیطی مثل زوائد حیوانات، زباله و... اجنتاب کنید.
8- غذاهایی که باعث تشدید ضایعات می شوند، میل نکنید.

6- چگونه اگزما درمان می شود؟
اولین قدم در درمان اگزما پیشگیری از خارش است. بهتر است از محلولها یا کرم های موضعی جهت مرطوب کردن پوست استفاده کنید. این راه بسیار موثر است. خصوصا اگر پس از استحمام (در عرض 3 دقیقه پس از استحمام) انجام شود. استفاده از کمپرس سرد بر روی ضایعات خارش دار باعث بهبودی خارش می شود. اگر شرایط موجود بدتر شد یا بطور رضایت بخشی بر طرف نشد، استفاده از کرم ها یا پمادهای کورتیکوستروئید موضعی بدون تجویز پزشک برای کاهش التهاب لازم است.

در شرایطی که استفاده از ترکیبات کورتیکوستروئید قوی تر لازم است باید با تجویز پزشک استفاده شود چرا که عوارض جانبی در بر دارد.
برای کاهش عوارض جانبی مثل نازک شدن پوست، پزشک طول درمان را کوتاه می کند. در موارد تشدید ضایعات استفاده از کورتیکوستروئید خوراکی لازم است ولی با قطع درمان خوراکی امکان تشدید دوباره ضایعات وجود دارد. پوستی که تحت تاثیر اگزما قرار دارد ممکن است دچار عفونت شود، که در این موارد تجویز موضعی یا خوراکی آنتی بیوتیک لازم است. بعلاوه در موارد خارش شدید، آنتی هیستامین خوراکی تجویز می شود. از جائیکه خواب آلودگی عارضه شایع آنتی هیستامین ها است. بهتر است این ترکیبات قبل از خواب مصرف شود و پس از مصرف این ترکیبات از رانندگی پرهیز شود.

سایر درمانها شامل :
درمان با تاروفتوتراپی (نور درمانی) هستند که تجهیزات خاص خود را می طلبد. سیکلوسپورین که باعث تعدیل کردن سیستم ایمنی می شود، فقط در موارد بسیار شدید استفاده می شود.
دو ترکیب موضعی شامل تاکرولیموس و پیمکرولیموس، از طرف FDA مورد تایید بوده و در درمان درماتیت آتوپیک استفاده می شود. این ترکیبات در طبقه Calcineurin Inhibitor قرار می گیرد و باعث تعدیل سیستم ایمنی می گردد و بدینوسیله یک درمان تکمیلی خصوصا در افرادیکه کورتیکوستروئید موضعی طولانی مدت استفاده می کنند و دچار عوارض آن شده اند قابل استفاده خواهد بود.

7- اقداماتی که باید برای کودکان دچار اگزما انجام داد، چیست؟
کودکان بیماران ویژه ای هستند چون نمی توان از خاراندن بدنشان جلوگیری کرد و این موجب بدتر شدن ضایعاتشان می شود.
برای موارد خفیف تا متوسط، استفاده از مرطوب کننده بطور منظم موثر است و در بعضی مواقع این بیماری تا دوران کودکی مشخص نمی شود.

تا جائیکه ممکن است از تماس کودک با آلرژنها جلوگیری شود. پس از استحمام مرطوب کننده را طی 3 دقیقه برای حفظ رطوب بدن کودک استفاده کرد. از تغییر حرارت ناگهانی پرهیز کرد. محل خواب و بازی کودک را از بروز عوامل محیطی پاک کرد. از صابونهای ملایم هم برای شستشوی بدن و هم برای لباس کودک استفاده کرد و لباس کودک در راحت ترین شکل و الیاف نخی باشد. درموارد شدیدتر حتما به پزشک مراجعه شود.

نقل از ماهنامه پیام پزشک

………………………………………………………………..

آسم و آلرژی

اگزمای کودکان و شیر خواران

اگزما  واکنش آلرژیک و حساسیتی در پوست است که باعث خارش، خشکی، پوسته ریزی و نقاط قرمز رنگ در پوست و سطوح مفصلی اندامها می شود. شایعترین مشکل اگزما در کودکان اگزمای سرشتی (آتوپیک) است که اغلب از سن 2 تا 3 ماهگی یا 4 تا 5 ماهگی، هنگامی که تغذیه کمکی شروع شده، ایجاد می شود. برخی غذاها بخصوص محصولات لبنی و تخم مرغ  و تحریک کننده های پوستی مثل موی حیوانات خانگی ، پشم یا پودرهای شستشو از جمله مواد شایع ایجاد کننده اگزما هستند. حملات اگزما همچنین می تواند توسط استرس ها و فشارهای روحی شروع شود. اگزما به طور شایع همراه سایر انواع حساسیت ها مثل تب یونجه یا حساسیت به پنی سیلین دیده می شود. همچنین در میان کودکان مبتلا به اگزمای سرشتی، آسم شایع است. هر چند در اغلب کودکان اگزمای آتوپیک تا سه سالگی برطرف می شود اما سایر وضعیت های حساسیتی ممکن است باقی بمانند.

مشکل دیگر اگزما، اگزمای سبورئیک است. این اگزما هنگامی ایجاد می شود که غدد چربی پوست به تعداد زیاد در پوست وجود داشته باشند. این اگزما بیشتر در پوست سر کودکان، کانال گوش خارجی و نقاط چرب اطراف بینی، گوشها و کشاله ران ایجاد می شود . اگزمای سبورئیک به اندازه  اگزمای آتوپیک خارش ندارد و به درمان به خوبی پاسخ می دهد.

علائم احتمالی :

خشکی ، قرمزی و پوسته ریزی درپوست بدن همراه با خارش شدید. بثورات ( ضایعات) پوستی اغلب به صورت دانه های کوچک در زیر سطح پوست دیده می شوند؛ در صورت خارش شدید ممکن است خواب کودک مختل شود.

درمان اگزما
یکی از مهم ترین اجزای درمان اگزما، اجتناب از خاراندن است. اگزما معمولاً خشک و خارش دار است. شایع ترین درمان، استفاده از لوسیون یا کرمی است که تا حد امکان پوست را مرطوب نگه می دارد. این درمان به خصوص اگر چند دقیقه پس از حمام کردن استفاده شود، موثر بوده و سبب احساس مرطوب ماندن پوست می شود. اگر کمپرس سردی مستقیماً روی ناحیه خارش دار پوست اعمال شود سبب تسکین خارش می شود. اگر وضعیت ادامه یافت یا بدتر شد یا بهبودی قانع کننده یی نیافت درمان موثر دیگر استفاده از کرم یا پمادهای کورتیکوسترویید (کورتون) برای کاهش التهاب است. در موارد شدیدتر، درمان با کورتون خوراکی انجام می گیرد ولی عوارض درمان شدیدتر بوده و اگر درمان قطع شود ممکن است بیماری شعله ور شود. در هر حال این درمان برای درازمدت توصیه نمی شود. باید دقت کرد استفاده از کورتون باید تحت نظارت و تجویز پزشک بوده و استفاده خودسرانه از آن عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. پوستی که تحت تاثیر اگزما است، ممکن است مکرراً عفونی شود. در این موارد استفاده از کرم ها و پمادهای آنتی بیوتیک (تحت نظارت پزشک) الزامی است. برای خارش های شدید آنتی هیستامین ها در شکل های مختلف موجود است. خواب آلودگی از عوارض این داروهاست. این داروها اگر غروب استفاده شوند باعث پیشگیری از بی قراری و ناراحتی ناشی از اگزما شده و سبب بهبود خواب می شوند.

برای کودکان مبتلا به اگزما چه می توان کرد:

برای این کودکان می توان تست آلرژی انجام داد تا به والدین کودک بتوان گفت که چه ماده غذایی را از غذای کودک قطع کنند تا این علایم کودکشان کاملا برطرف گردد.

نوشته شده در یکشنبه بیست و پنجم بهمن 1388ساعت توسط گروه آسم و آلرژی| 3 نظر

…………………………..

اشنایی با اگزما ( ECZEMA ) یا درماتیت

آبان ۱۱, ۱۳۸۸ توسط : admin   موضوع : اخبار علمی پزشکی, بیماریهای غیر واگیر شایع

ارسال نظر

اگزما(درماتیت)ECZEMA     
اگزماازیک کلمه یونانی به معنای جوش بالاآمده است. اگزماودرماتیت بیماریهایی هستندکه علائم آنها درواقع واکنش پوست به عوامل بیگانه خارجی وداخلی است .
طبقه بندی اگزما
اگزمای حاد:درواکنشهای حاد پوست بحالت متورم گرم قرمز دردناک وهمراه با خارش است.شکل ضایعات بسیار متغییر می باشد.بصورت پلاکهایی با اطراف قرمز رنگ دیده می شود علائم زودرس آن شامل وزیکول با ترشحات مایعات شفاف که کراسته ودلمه دار می شود.   
اگزمای تحت حاد:شامل علائم حادومزمن است.اریتم وقرمزی وجود دارد ولی فرم وزیکول کمتر است.علائم بصورت تورم وخارش وترک خوردن پوست است.هیستولوژی اگزمای تحت حاد هردواگزمای حادو اگزمای مزمن رانشان می دهد.
اگزمای مزمن:دراگزمای مزمن اریتم وقرمزی پوست متفاوت ومتغیراست لیکنیفیکاسیون وپوسته ودلمه شدن پوست بعضی اوقات با افزایش پیگمانتاسیون پوست وجود دارد. ترکهای پوستی زودتر از وزیکولها وزخمهای بزرگ ایجاد می شود.اگزمای مزمن مرحله نهایی وبدون ارائه اگزمای حاد وتحت حاداست.
* اگزمای آتوپیک:
شیوع:اگزمای اتوپیک یا اگزمای اطفال یکی از متداول ترین ورقت انگیزترین بیماریهای پوست است.
حدود ۲۰%از افرادمبتلابچه های ۷ساله هستند.علائم بصورت خارش وتورم پوست وبیشتر در ناحیه صورت است.پوست این بچه ها به حالت خشک در می آید ودر حدود ۶۰-۷۰%ازاین کودکان طی گذران زندگی خوب می شوند.
شیوع این بیماری بعد ازکودکان درافراد بالای ۳۰سال زیاد است که علت آن کاملا مشخص نیست. اما عوامل محیطی تاثیر گذار ومهم است.اگزمای اتوپیک  درخانواده های ثروتمند زیاد است .هیچگونه شکی نیست که این بیماری هم در زندگی خود بیمار وهم در زندگی خانوادگی او موثر است.
تشخیص:اگزمای بیمار از طریق تاریخچه بیماری وتاریخچه خانوادگی وعلائم ضایعات پوستی تشخیص داده می شود.  
* اولین خط درمان:
برای مراقبت از اگزمای آتوپیک پیگیری درمان  لازم است.اثرات ناتوان کننده جسمی  وروانی  این بیماری مهم واساسی است.
۱-دوری از فاکتورهای آزار دهنده
۲-حمام کردن واستفاده از کرم های نرم کننده
۳-استفاده از آنتی بیوتیک های سیستمیک برای عفونت های باکتریال ثانویه
۴-کورتیکواستروئیدهای موضعی
۵-آنتی هیستامین ها 
۶-حمایت روانی بیمار
۷-استفاده از تار ومواد ضد عفونی کننده موضعی پوست(بعلت اثرات ضد خارش در اگزما)
۸-استفاده از پانسمان:بانداژ یکی از درمانهای کمکی در اگزما می باشد .استفاده از بانداژهابا مواد خمیری وخیس بیشتر در کودکان دارای اگزمای آتپیک استفاده می شود.
اندیکاسیون های پانسمان:
-برای اگزماهای حاد مفیداست  
-جلوگیری ازخارش پوست
-برای عضوهایی که اگزمای ملتهب وکنده شده دارند.
-برای نرمی پوست های ضخیم شده
-حمایت ازپوست
-مکانیسم کمک کننده این روش به قرار زیر می باشد:
-تبخیر :در هنگام تبجیر لایه آب از روی پوست /پوست خنک شده وخارش آن کاهش می یابد .
-مرطوب نگه داشتن پوست :وقتی پوست مرطوب باشد میزان بیشتری از کرم های نرم کننده روی پوست باقی می ماند.
-حفاظت :سبب حفاظت پوست از خارش میشودواجازه می دهد که پوست التیام یابد.
-افزایش نفوذ استروئید

* دومین خط درمان:
۱-از بین بردن کرم های خانگی
-استفاده از بالشها ولحافهای پنبه بجای پر
-پوشش دادن تشکها با پوشش های پلاستیکی
 -ازملحفه هاوپرده های کتانی استفاده گرددو  آنها در درجه حرارت ۵۰درجه مرتبا شستشو داده شود.
-پوشاندن کف ودیوار اتاق با مواد ی که به راحتی بایک پارچه مرطوب بنوان تمیز کرد .
-شتشوی مرتب اسباب بازیهای مورد علاقه کودک بادرجه حرارت بالا
-تهویه مطلوب اتاق
۲-محدودیت های غذایی :رژیم غذایی بطور کلی فقط هنگامی به کار می رود که تاریخچه بیمار بطور قوی آلرژی به یک غذای خاص را نشان دهد.در مجموع محدودیت غذایی در بزرگسالان ونوجوانان با اگزمای  غیر معمول کم اهمیت یا بدون اهمیت است.
یک رژیم غذایی باید انرژی کافی برای رشدبچه را فراهم کند.
غذاهای معمولی که می تواند در فرد ایجاد واکنش نمائید:
عبارتند از :آجیل ها/ ماهی/ صدف وتخم مرغ /میزان عکس العمل از یک کهیر تا آنافیلاکسی متفاوت است.
درمان معمولا به آنتی هیستامین یا تزریق آدرنالین برای واکنش شدید /فتوتراپی وفتو کموتراپی نیاز خواهد داشت.
سایر داروها:ازاتیوپرین/سیکلوسپورین واینترفرون

* اگزمای سبوره:
فعلا تصور می شود که علت اگزمای سبوره ای همراه با جمع شدن پوست به وسیله قارچ های pityros porumدر بزرگسالان است.
بیماران معمولا با ارتیماو افزایش چربی  پوست در قسمت مرکزی صورت /ابرو پوست سر /اطراف گوش /قسمت سینه وپشت مشخص می شود.
در بالغین این اگزما خیلی شدید است بادر گیری پوست سر وصورت /در پوست سر علائم رابه میزان زیاد (شوره سر)نشان می دهند وهمراه است یا خارش وتحریک پوست واریتما د صورت گوشها /سینه /اطراف بینی وجلوی سر شایع است.
در نوزادان اولین مشخصه در پوست سر به صورت فلسهای چربی زرد /ضخیم وبصورت پیوسته که حرکت دادن پوست سر ومو مشکل است.این التهاب ممکن به اطراف ابروها وگوش ها ادامه پیدا کند.
اصول درمان در اگزمای سبورهای پوست سر:
-موارد خفیف:شامپو (معمولا حاوی فعال کننده آنتی پپتید وسپوریوم /کتوکونازول/سلینوم سولفاید)
-موارد متوسط: استروئید یا ترکیبی از استروئید وکراتولتیک
-موارد شدید :اگر پوسته ها مشهود می باشد.کرم یا روغن حاوی سالسیلیک اسید استفاده می شود.
                                                                                                

-درماتیت تماسی تحریکی
عامل به وجود آورنده درماتیت که اغلب با یک فاکتور تماسی درمواجهه قرار گرفتن محرک  همراه است .درماتیت تماسی معمولا بیماری  شغلی گروهها (ماشین /چرم/ فلز/ غذا/ ماشین ماده شیمیایی وصنعت پلاستیک )بوده وآنها غالبا در معرض محرکها قرار می گیرند.
تماس با محرک می تواند نتیجه تماس  مزمن ماده محرک  بر پوست و تماس با اسید و قلیا و ….باشد.درماتیت زمانی رخ می دهد که محرکها به مدت وغلظت کافی به کار روند.
تدابیر درمانی:
مراقبت پوست :در مراقبت پی گیر وعادی پوست امولسیونها وکورتیکو استروئیدها ی  موضعی برای پیشگیری از وخیم شدن پوست استفاده می شود.
دوری از قرارگرفتن در معرض محرکها:هوای سرد/صابونها /مواد شوینده /پولیش/ حلالها وهر داروی تمیز کننده دیگر.
شستشوی دست واستفاده از مرطوب کننده::همیشه دستها را با آب ولرم بشوئیداز صابون استفاده نکنید در واقع از یک مرطوب کننده به عنوان یک صابون مناسب استفاده کنید.
دستها رابا یک حوله نرم خشک کنید.
برای مراقبت از دستها ازیک دستکش کتانی استفاده کنید از پوشیدن دستکش پشمی بعلت تحریک پوست اجتناب کنید چنانچه ممکن است برای کارهای بارطوبت وزمانی که در تماس با هر ماده تحریک کننده هستند دستکش پلاستیکی بپوشید.اززیر دستکشهای پلاستیکی جهت جلوگیری از تعریق زیاد دستکش کتانی پوشیده شود.

* درماتیت آلرژیک تماسی:
اولین  تماس با ماده آلرژی زا مشکل فوری ایجاد نمی نماید.بعد از مدتی که ماده آلرژن در پوست ساکن شد باعث یک پاسخ ایمنی می شود که در طولانی مدت بدنبال قرار گرفتن در معرض این ماده یک واکنش التهابی اگزمایی رخ می دهد.
کنترل درماتیت تماسی همیشه آسان نیست زیا فاکتور های زیادی در روند بیماری موثرند مواد بصورت جداگانه برای محرک آزار دهنده یا آلرژن بوسیله پچ تست تعیین می شوند.
پچ تست یک پروسجر مخصوص برای تعیین ماده شیمیایی حساسیت زا ی عامل در ماتیت است .
 

* hand eczema

 اگزمای دست بیماری است که تمام سنین را درگیر میکند بخصوص بالغین جوان
علل ایجاد

: ۱- فاکتورهای سرشتی یعنی یک پوست حساس ارثی .

 ۲- تحریک ناشی از تماس زیاد با کارهای رطوبت دار، مواد دترژن ، روغن و چربی ، حلال ها و غیره در خانه و محل کار .

 ۳- آلرژی تماس به مواد اختصاصی شامل سیمان ، نیکل ، لانولین ( روغن پشم ) و غیره .

۴- اگزمای دست بعید است ناشی از رژیم غذائی باشد .
این بیماری عفونی نبوده و به دیگران قابل سرایت نمی باشد .
توصیه های پزشک به شما : ـ پانسمان مرطوب ، کرمهای دارویی یا پمادها و قرص هایی برای سرکوب اگزما تجویز می کند ـ چگونگی اجتناب از مواد محرک را در خانه و محیط کار توصیه مینماید ـ به شما کمک می کند تا آلرژی حساسیتی ایجاد کننده یا تشدید کننده اگزما را کشف کنید با تست  حساسیت پوستی patch تست ، در یک قسمت شما باید به پزشک خود راجع به موادی که با آن در خانه یا محل کار تماس دارید صحبت نمائید .

 این مواد شامل مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست همچنین مواد داروئی مورد استفاده در پوست می باشد وقتی کار منزل انجام میدهید با پوشیدن دستکش های پلاستیکی یا چرمی از رطوبت اجتناب نمائید .

داخل دستکش را خیس ننمائید و دستکش را بمدت طولانی نپوشید از جابجا نمودن میوه ها سبزیجات و گوشت خام بدون دستکش خود داری نمائید با دست بدون دستکش از شستن کهنه بچه خودداری کنید و جهت انجام کارهای خشک دستکش نخی بپوشید و در محل کار در تماس زیاد با آب ، روغن و مواد چربی و حلال قرار نگیرید و دستکش پلاستیکی یا چرمی بپوشید در موقع انجام کارهایی که با رطوبت سرکار دارد اگر دستکش نخی بپوشید ماده محرک از آن نشت کرده و مشکل شما را بدتر می کند و بعد از کار دست خود را با یک مرطوب کننده چرب کنید .

………

گزما ( حساسیت پوستی ) و روش مقابله با آن

 ( امتیازها: 2)

 

اگزما  واکنش آلرژیک و حساسیتی در پوست است که باعث خارش، خشکی، پوسته ریزی و

نقاط قرمز رنگ در پوست و سطوح مفصلی اندامها می شود. شایعترین مشکل اگزما در کودکان

اگزمای سرشتی (آتوپیک) است که اغلب از سن 2 تا 3 ماهگی یا 4 تا 5 ماهگی، هنگامی که

تغذیه کمکی شروع شده، ایجاد می شود. برخی غذاها بخصوص محصولات لبنی و تخم مرغ  و

تحریک کننده های پوستی مثل موی حیوانات خانگی ، پشم یا پودرهای شستشو از جمله مواد

شایع ایجاد کننده اگزما هستند. حملات اگزما همچنین می تواند توسط استرس ها و

فشارهای روحی شروع شود. اگزما به طور شایع همراه سایر انواع حساسیت ها مثل تب یونجه

یا حساسیت به پنی سیلین دیده می شود. همچنین در میان کودکان مبتلا به اگزمای سرشتی،

آسم شایع است. هر چند در اغلب کودکان اگزمای آتوپیک تا سه سالگی برطرف می شود اما

سایر وضعیت های حساسیتی ممکن است باقی بمانند.

 

مشکل دیگر اگزما، اگزمای سبورئیک است. این اگزما هنگامی ایجاد می شود که غدد

چربی پوست به تعداد زیاد در پوست وجود داشته باشند. این اگزما بیشتر در پوست سر

کودکان، کانال گوش خارجی و نقاط چرب اطراف بینی، گوشها و کشاله ران ایجاد می شود .

اگزمای سبورئیک به اندازه  اگزمای آتوپیک خارش ندارد و به درمان به خوبی پاسخ می

دهد.

علائم احتمالی :

خشکی ، قرمزی و پوسته ریزی درپوست بدن همراه با خارش شدید.

بثورات ( ضایعات) پوستی اغلب به صورت دانه های کوچک در زیر سطح پوست دیده می شوند؛

در صورت خارش شدید ممکن است خواب کودک مختل شود.

نخستین اقداماتی که شما می توانید انجام دهید:

1- اگر کودک دچار خارش است،

نخست گردن، پوست سر، صورت، دستها و سطوح مفصلی اندامهایش را برای یافتن بثورات

پوستی بررسی کنید؛

 

2- ناخنهای او را برای جلوگیری از خراشیدگی پوست کوتاه نگه دارید. اگر پوست

خراشیده و زخم شد، دستهای کودک را برای جلوگیری از عفونت مرتب شسته و دستکش دستش

کنید؛

 

3- اگر کودک شیرخوار خود را تازه از شیر گرفته اید و همزمان با این کار اگزما در

وی شروع شده، با پزشک مشورت کنید؛

 

4- برای کاهش تحریک و خارش پوست از یک کرم نرم کننده پوست استفاده کنید.

اقداماتی که پزشک انجام می دهد:

- پزشک سؤالاتی در مورد سابقه پزشکی

خانوادگی از شما می پرسد، بخصوص این که آیا سابقه هیچ بیماری حساسیتی مثل آسم یا تب

یونجه در خانواده وجود داشته یا خیر؛

 

- او سؤالاتی در مورد تغییرات اخیر رژیم غذایی کودک، مصرف پودرهای شستشو،

نگهداری حیوان در خانه و این که لباس های کودک از الیاف  مصنوعی است یا طبیعی، از

شما می پرسد؛

 

- پزشک ممکن است توصیه کند که غذاهای حساسیت زا مثل محصولات لبنی و تخم مرغ را

حذف کنید

کنترل اگزمای نوزادان

پوست نوزاد بزرگ ترین سد دفاعی و

محدود کننده عومل بیماری است. بنابراین بروز جوش‌ های پوستی (به نشانه مقابله با

عوامل مشکل ‌ساز) طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

 

بسیاری از مشکلات مذکور به دلیل مواد موجود در شیر مادران هستند که برای کودک و دستگاه گوارش او

از نظر هضم قابل قبول نبوده یا کودک نسبت به آن ها حساسیت دارد. علی ‌رغم این

موضوع، پزشکان بهترین راه درمان این گونه مشکلات پوستی را نیز در شیر مادران می

‌دانند.

 

از طرف دیگر، مادران بایستی در دوران شیردهی، رژیم غذایی خود را تحت نظر داشته

باشند. به این معنی که باید از خوردن غذاهای خاصی که دستگاه گوارش کودک قادر به هضم

آن ها و اداره‌ شان نیست، پرهیز کنند.

 

مانند: شیرگاو،

محصولات لبنی و نیز قهوه، شکلات،

موادغذایی

پرچرب،

شکر و

مواد قندی.

 

 

راه حل هایی برای درمان التهابات عمومی پوست

 

 

علاوه بر تغییر رژیم غذایی، مادران می توانند برای درمان مشکلات پوستی نوزادان

خود از شیوه های درمان طبیعی استفاده کنند. اگرچنانچه فکر می‌ کنید مشکلات پوست

کودک شما جدی است یا در مورد آن نگرانی دارید، حتماً با پزشک کودک خود مشورت کنید.

 

در مورد التهابات سطحی، درمان های طبیعی موجب اثرات تسکین خواهند شد. لطفاً توجه

داشته باشید که قبل از مصرف هرگونه داروی جدی مربوط به پوست کودکان، آن را روی یک

قسمت کوچک تست کنید تا ببینید، حساسیت یا واکنش‌ های التهابی توسط پوست و بدن کودک

نشان داده می ‌شود یا خیر.

 

این اطلاعات به عنوان توصیه های پزشکی محسوب نمی شوند که منجر شوند، شما دیگر از

مراجعه به پزشک منصرف شوید!

 

لطفاً توجه داشته باشید که قبل از مصرف هرگونه داروی جدی مربوط به

پوست کودکان، آن را روی یک قسمت کوچک تست کنید تا ببینید، حساسیت یا واکنش‌ های

التهابی توسط پوست و بدن کودک نشان داده می ‌شود یا خیر.

 

 

جوش های مخصوص کهنه بچه یا پارچه های قنداق

 

 

در مورد، جوش های حاصل شده که گاهی حتی ممکن است، نتیجه یک رشد قارچی باشند،

پزشکان توصیه می‌ کنند که از کهنه‌ های کتان (یک بار مصرف باشد) استفاده شود و از

روغن‌ های مخصوص نیز همراه با آن استفاده شود. معمولاً جوش ‌ها زمانی تولید می‌

شوند که ما کودکان را در کهنه خیس شان زیاد نگهداریم ودر حقیقت آن ها را دیر به دیر

عوض کنیم.

 

آکنه ‌های نوزادان

 

این وضع اغلب 3 هفته پس از تولد نوزاد تولید می ‌شود، هنگامی که هورمون های مادر

تغییر می کنند. یک رژیم غذایی تحت نظر و کنترل شده می تواند کمک کننده باشد ولی

باید توجه کرد که درمان در این مورد نیاز نیست مگر این که آکنه ها

تا مدت ها بعد از بین نروند و باقی بمانند.

 

همیشه دقت داشته باشید که پوست نوزاد در بیرون بدن او عکس ‌العمل و نشانگری از

عمل هضم مواد غذایی و کلاً کارکرد سیستم گوارشی او در داخل بدنش می‌ باشد. درمان

قطعی در این مورد وجود نداشته و کلاً لزومی ندارد و روش های به کار رفته نیز صرفاً

جنبه تسکین و آرامش بخشی دارند.

 

 

 

تماس مستقیم با نور خورشید

 

سعی کنید صورت و پوست نوزاد را در مقابل آفتاب محافظت

کنید.

 

یک

 

کرم ضد آفتاب چه شیمیایی باشد و چه نباشد تاثیر آن بر نوزادان کمتر از 6 ماه

هنوز مشخص نشده است. پس ترجیحاً اگر از آن ها استفاده نکنید، بهتر است. در کل، باید

کودکان را از نور مستقیم خورشید دور نگاه داشت. برای بچه‌ هایی با سن بالاتر از 6

ماه، والدین می ‌توانند تنها کرم های ضد آفتاب طراحی شده برای کودکان را خریداری

کرده و طبق دستور‌العمل تولید کنندگان آن، آن را به کار بگیرند.

 

والدین بایستی حتماً ابتدا کرم را

به مقدار کم روی پوست مچ دست یا پشت کودکان امتحان کنند تا کنترل کنند که کرم

مشکلاتی از قبیل بروز جوش و سایر موارد را ایجاد نکند.

 

در نهایت این که، سوختگی ‌های

مشخص در نوزادان کمتر از یک سال را باید جدی گرفت. حتماً به یک مرکز امور سلامت و

مراقبت مخصوص کودکان مراجعه شود.

 

اگر پوست نوزاد

خارش

دارد و دانه‌ های پوست‌ ریزی روی صورت، آرنج، و در پشت زانوها ظاهر شده است،

ممکن است نوزاد اگزما داشته باشد، که در اصطلاح پزشکی به آن "درماتیت آتوپیک" می

‌گویند.

 

 

این توصیه‌ ها به شما برای مواجهه با اگزمای نوزاد کمک می

‌کند:

 

 

* از لوسیون‌ های یا کرم ‌هایی که متخصص اطفال ‌تان تجویز می ‌کند،‌ استفاده

کنید.

 

* نوزاد را با

صابونی

بسیار ملایم حمام کنید.

 

* برای شستن لباس ‌های نوزاد از یک شوینده ملایم ماشین لباسشویی استفاده کنید.

 

* اطمینان حاصل کنید که لباس‌ های نوزاد نرم باشند و پوست را تحریک نکنند. از

پارچه ‌های زبر مانند حوله پرهیز کنید.

 

* در صورتی که پزشک تان گمان می ‌کند غذاهای خاصی ممکن است باعث اگزما ‌شود،

دستور پزشک را انجام دهید

……..


من : اینجانب ربابه (فرزانه) دریاباری فرزند سید صدر دانش آموخته کارشناسی روانشناسی مشاوره از دانشگاه فرح (الزهرا) می باشم0 به روانشناسی شخصیت محیط زیست تاریخ ادبیات فرهنگ و هنر ایران زمین دلبستگی فراوان دارم.
پروفایل
فرزانه (ربابه)دریاباری
ایمیل مدیر وبلاگ

گیاه شاه‌تره التهابات پوستی را درمان می‌کند

شاه‌تره یکی از با ارزش‌ترین گیاهان دارویی است که در درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی به کار می‌رود. به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، طبق تحقیقات پزشکان انجام شده این گیاه حاوی آلکالوئیدها، گیلکوزیدهای فلاوئوییدی و اسیدهای آلیفاتیک است. این ترکیبات دارای اثراتی همچون تصفیه‌کننده خون، منظم کننده کار کبد، مؤثر در درمان ناراحتی‌های عروقی، نرم کننده حرکت مفاصل، ضد پرخونی، اشتهاآور، ضد اسکوربوت است. همچنین این گیاه در درمان بیماریهایی همچون ناراحتی‌های کبدی، ‌بیماریهای عروقی، یرقان، میگرن‌های ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، تصلب شرائین موثرست. بالا بردن غلظت خون، درمان فشار خون بالا، کم خونی، التهاب غدد لنفاوی، انگلهای روده‌ای و التهاب پوستی از دیگر خواص این گیاه است

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:٢٠ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/۳


 


اگزمای دست خانمهای خانه دار یکی ازانواع اگزمای تحریکی می باشد که بسیار شایع است .
بطور کلی اگزما را به دودسته می توان تقسیم کرد یکی نوع تحریکی ودیگری نوع آلرژیک . درنوع تحریکی هر ماده محرکی می تواند باعث تشدید بیماری شود اما درنوع آلرژیک ماده خاصی باعث ایجاد وتشدید بیماری می باشد وسیستم ایمنی بدن نیز درایجاد بیماری دخالت دارد. مثال نوع الرژیک حساسیت به نیکل است که دردختران نوجوان وجوان شایعتربوده ودر ناحیه مچ دست و نرمه گوش بیشتر رخ می دهد .
اگزماها ی تحریکی حتی به مواد غیرمحرک هم می تواند حساس بوده وتماس با یک شوینده معمولی نیز می تواند باعث تشدید بیماری شود . شکل ظاهری ضایعات اگزمایی بسته به حاد ومزمن بودن بیماری متفاوت است . درنوع حاد بیماری ضایعات تاولی ریز خارش دار ومترشحه رخ داده ودرنوع مزمن پوست خشک بوده وضخامت آن افزایش یافته وترکهای پوستی ایجاد شده وخارش نیز بشدت وجود دارد . اصل اساسی در بیماری اگزما پرهیز از تماس با مواد محرک در اگزمای تحریکی وپرهیز از تماس با ماده آلرژن در اگزمای تماسی آلرژیک است .
تستهای خاصی می تواندبه ما کمک کند تا ماده آلرژن رابشناسیم واز آن پرهیز کنیم . در مورد درمان نیز استفاده از مواد خشک کننده پوست درانواع مترشحه و داروهای نرم کننده در نوع خشک بیماری همراه با استرویید های موضعی می تواند کمک کننده باشد .
درمورد اگزمای دست خانمهای خانه دار استفاه از دستکش نخی مناسب درکارهای خشک منزل واستفاده از دستکش نایلنی برروی دستکش نخی درکارهای مرطوب مثل ظرفشویی ورختشویی لازم وضروری است . مواد شوینده دست نیز باید به گونه ای انتخاب شود که کمترین تحریک را داشته باشند . البته گاهی حتی تماس با آب می تواند بیماری اگزمای تحریکی دست راتشدید کند که دراین گونه موارد باید شستشوی دست به حداقل ممکن برسد وهربار پس از شستشو ازنرم کننده های قوی پوست مثل وازلین واوسرین استفاده شود .
البته اگزما انواع دیگری نیز دارد مثل اگزمای سکه ای ، اگزمای بعلت تجمع خون درساق پا ، اگزمای کراکل و.....  که کمتر ازانواع گفته شده شایع بوده ودرمان آنها نیز ازهمان اصول کلی درمان اگزماها پیروی می کند .

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:۱٥ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/۳


 

امکان بروز ضایعه پوستی در طول زندگی هر شخص وجود دارد. برخی از این ضایعات ، پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند اما گاهی مشکلات و ضایعات پوستی ، آنقدر پا برجا می‌مانند که فرد ناچار است به پزشک معالج خود مراجعه کند. یکی از مشکلات پوستی که ممکن است ماهها و سالها پابرجا مانده و موجب آزار و ناراحتی بیمار شود اگزما است. اگزما از شایعترین بیماریهای حساسیتی پوست محسوب می‌شود. به دلیل تماس زیاد با مواد شوینده و همچنین عدم توجه کافی به وضعیت پوست و نحوه صحیح تماس با مواد شیمیایی ، بیشتر خانمها با این مشکل مواجه هستند. اگزما در آقایان ، عمدتا به دلیل تماس با مواد شیمیایی و صنعتی است.

 


علائم اگزما :
اگزما یکی از انواع واکنشهای آلرژیک است که پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نوعی درماتیت می‌باشد. این عارضه در افرادی بروز می‌کند که دچار سایر انواع مشکلات آلرژیک نیز هستند یا سابقه خانوادگی حساسیت (آلرژی) دارند. اگزما به صورت سوزش ، قرمزی ، خارش ، جوشهای ریز آبدار بروز می‌کند. این ضایعات در محل تماس با مواد حساسیت‌زا مشاهده می‌شوند. و در موارد مزمن به سایر نقاط پوست نیز توسعه می‌یابند. پوست دچار اگزما ، خشک ، دارای ترک و همراه با خارش بوده و ممکن است ترشح داشته و سطح آن مرطوب باشد، گاهی سطح پوست مبتلا ، دارای شوره یا پوسته نیز هست. خاراندن پوست با دست و ناخن آلوده باعث عفونی شدن موضع می‌شود.

اگزما با توجه به محل تماس پوست با مواد حساسیت‌زا در نقاط مختلفی از بدن بروز می کند. اگزما می‌تواند در سنین مختلف و حتی در دوران کودکی نیز بروز کند. این عارضه خارش‌دار پوستی ، به هیچگونه واگیردار نبوده و به دیگران سرایت نمی‌کند. حتی در یک بیمار نیز شدت آن ممکن است از یک روز تا چند روز دیگر و از یک محل تا محل دیگر متفاوت باشد.

عوامل بروز اگزما :
موادی که بطور شایع موجب بروز یا شدت یافتن اگزما می‌شوند عبارتند از:
  لوازم آرایشی و بهداشتی و دارویی
لوازم آرایشی ، بهداشتی معطر
عطر ، ادوکلن و ...
لوازم آرایشی _ بهداشتی محرک (رنگ مو) ....
صابونهای معطر
لوازم آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد.
مواد شوینده پاک کننده مانند پودرها و مایعات که برای شستشوی ظروف و لباس مورد استفاده می‌شوند. این مواد علاوه بر ایجاد حساسیت پوستی ، زمینه بروز سرطانهای پوستی را نیز می‌توانند فراهم کنند.

 


مواد شیمیایی و سنتتیک
لاستیکها:
مواد موجود در لاستیکها ، موجب بروز التهاب و اگزما در پوست می‌شوند. از تماس پوست با این مواد باید دوری کرد در صورت امکان ، در زیر دستکش ظرفشویی ، دستکش نخی ضد حساسیت باید پوشید. دستکشهایی که از جنس لاتکس ساخته شده‌اند می‌توانند عامل بروز حساسیت پوستی باشد. حساسیت به این نوع دستکش ، بویژه در میان کارکنان بهداشتی- درمانی و بیمارستانها دیده می‌شود.

مواد سوختی:
تماس مستمر پوست بدن با موادی چون نفت و بنزین ، زمینه بروز اگزما را فراهم می‌سازد.

 گاز فرمالدئید:
این گاز از چسب و لوازرمی چون مبلمان چوبی آزاد و متصاعد می‌شود. و می‌تواند به بروز ضایعات اگزمایی منجر شود. این گاز باعث تحریک چشم ، بینی و گلو (ریزش اشک ، آبریزش از بینی ، عطسه ، سرفه و غیره) شده و همچنین سردرد و حالت تهوع نیز ایجاد می‌کند.

فلزات:
امروزه استفاده از وسایل فلزی روکش شده با نیکل و کروم ، بسیار رواج دارد. لوازمی مانند سنجاق قفلی ، زیپهای فلزی ، دکمه‌های فلزی ، قلاب کمربند و ... همگی با فلز حساسیت‌زای نیکل روکش شده است و یکی از مهمترین عوامل بروز اگزما و تشدید آن ، به ویژه در خانمها محسوب می‌شوند. زیورآلاتی که به تازگی با عنوان نقره آلمانی ، سیلور و تیتانیوم به فروش می‌رسند، دارای مقادیر قابل توجهی فلز نیکل بوده و موجب بروز اگزما می‌شود. و در صورتی که مزمن شود، ممکن است به سایر نقاط پوست نیز سرایت کند. توجه به محل بروز حساسیت و وسیله‌ای که بطور مستقیم با آن ناحیه در تماس بوده برای تشخیص این نوع حساسیت بسیار موثر است. و گاهی فلزاتی مانند طلا و نقره نیز می‌توانند عامل بروز اگزما باشند.

مواد موجود در محیط
گرد و غبار منزل (که بعضا حاوی مواد دفعی جانور بسیار کوچکی با نام مایت Mite می‌باشد) در صورت تماس با پوست و به ویژه پوست دست ، موجب بروز اگزما و یا بدتر شدن آن می‌شود. سیمان و سایر مواد مشابهی که در ساختمان سازی به کار می‌روند و برخی از گیاهان نیز از جمله این مواردند.

مواد غذایی
تماس پوست بدن با موادی چون عصاره گوجه فرنگی‌ می‌تواند به بروز اگزما و یا بدتر شدن آن منجر شود برخی از مواد خوراکی نظیر آجیل و مغزها (مغز فندق ، بادام زمینی و غیره) تخم‌مرغ‌، گندم‌، شیر، یا غذاهای‌ دریایی‌ ,می‌توانند به بدتر شدن اگزما کمک کنند.

سایر عوامل
* استرس‌
* سابقه‌ بیماری‌ آلرژیک‌ مثل‌ تب‌ یونجه‌، آسم‌، یا واکنش‌ دارویی‌
* پارچه‌های‌ دوخته‌ شده‌ از الیاف‌ مصنوعی‌ که‌ عرق‌ بدن‌ را به‌ دام‌ اندازند.
* تغییرات‌ شدید آب‌ و هوا از نظر رطوبت‌، سرما یا گرما (خصوصاً وقتی‌ تعریق‌ زیاد شود).

در نهایت یکی از عوامل مستعد کننده بروز اگزما ، شستشوی مکرر دست با موادی چون صابون است. این مواد با از بین بردن چربی طبیعی و لایه محافظ پوست ، موجب حساس شدن پوست بدن نسبت به مواد خارجی و مستعد کننده بروز اگزما می‌گردند. عدم استفاده از دستکش هنگام استفاده از این مواد ، علل شیوع اگزما در میان خانمهاست.

 


درمان
اصول‌ کلی‌
* درمان‌ مشتمل‌ است‌ بر رفع‌ علایم‌ و شناسایی‌ و حذف‌ علت‌
* پوشیدن‌ لباس‌ نخی‌ گشاد برای‌ کمک‌ به‌ جذب‌ عرق‌
* حتی‌المقدور به‌ حداقل‌ رساندن‌ استرس‌
* کوتاه‌ کردن‌ مرتب‌ ناخن‌ها و به‌ دست‌ کردن‌ دستکش‌ نرم‌ به‌ هنگام‌ خواب‌ برای‌ جلوگیریی‌ از خاراندن‌. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ خاراندن‌ اگزما را بدتر می‌کند.
* کمتر حمام‌ بگیرید تا از خشکی‌ زیاد پوست‌ اجتناب‌ شود. صابون‌ و آب‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ شعله‌ور شدن‌ بیماری‌ شوند. به‌ هنگام‌ حمام‌ گرفتن‌، از صابون‌های‌ غیر چرب‌ مخصوص‌ و آب‌ ولرم‌ استفاده‌ کنید. نواحی‌ ملتهب‌ را صابون‌ نزنید.
* پس‌ از حمام‌ بلافاصله‌ از کرم‌ نرم‌ و مرطوب‌کننده‌ استفاده‌ کنید.
* از قرار گرفتن‌ در معرض‌ تغییرات‌ دمایی شدید (سرما یا گرمای‌ زیاد) خودداری‌ کنید.
* از هر چیزی‌ که‌ قبلاً بیماری‌ را بدتر کرده‌ است‌ اجتناب‌ کنید.
* از دستگاه‌ مرطوب‌ ـ خنک‌کننده‌ هوا برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوای‌ خشک‌ داخل‌ منزل‌ استفاه‌ کنید.

داروها
پمادهای‌ حاوی‌ قطران‌ یا داروهای‌ کورتیزونی برای‌ کاهش‌ التهاب‌. اگر پماد شبانه‌ استفاده‌ شود و پس‌ از مالیدن‌ آن‌، روی‌ ناحیه‌ با پلاستیک‌ بسته‌ شود، شاید اثر بهتری‌ حاصل‌ شود.
آنتی‌هیستامین‌ها برای‌ کم‌ کردن‌ خارش‌
آنتی‌بیوتیک‌ در صورت‌ وجود عفونت‌
ندرتاً خواب‌آورها یا آرام‌بخش‌ها

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:٠٧ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/۳


 

امکان بروز ضایعه پوستی در طول زندگی هر شخص وجود دارد. برخی از این ضایعات ، پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند اما گاهی مشکلات و ضایعات پوستی ، آنقدر پا برجا می‌مانند که فرد ناچار است به پزشک معالج خود مراجعه کند. یکی از مشکلات پوستی که ممکن است ماهها و سالها پابرجا مانده و موجب آزار و ناراحتی بیمار شود اگزما است. اگزما از شایعترین بیماریهای حساسیتی پوست محسوب می‌شود. به دلیل تماس زیاد با مواد شوینده و همچنین عدم توجه کافی به وضعیت پوست و نحوه صحیح تماس با مواد شیمیایی ، بیشتر خانمها با این مشکل مواجه هستند. اگزما در آقایان ، عمدتا به دلیل تماس با مواد شیمیایی و صنعتی است.


علائم اگزما :
اگزما یکی از انواع واکنشهای آلرژیک است که پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نوعی درماتیت می‌باشد. این عارضه در افرادی بروز می‌کند که دچار سایر انواع مشکلات آلرژیک نیز هستند یا سابقه خانوادگی حساسیت (آلرژی) دارند. اگزما به صورت سوزش ، قرمزی ، خارش ، جوشهای ریز آبدار بروز می‌کند. این ضایعات در محل تماس با مواد حساسیت‌زا مشاهده می‌شوند. و در موارد مزمن به سایر نقاط پوست نیز توسعه می‌یابند. پوست دچار اگزما ، خشک ، دارای ترک و همراه با خارش بوده و ممکن است ترشح داشته و سطح آن مرطوب باشد، گاهی سطح پوست مبتلا ، دارای شوره یا پوسته نیز هست. خاراندن پوست با دست و ناخن آلوده باعث عفونی شدن موضع می‌شود.

اگزما با توجه به محل تماس پوست با مواد حساسیت‌زا در نقاط مختلفی از بدن بروز می کند. اگزما می‌تواند در سنین مختلف و حتی در دوران کودکی نیز بروز کند. این عارضه خارش‌دار پوستی ، به هیچگونه واگیردار نبوده و به دیگران سرایت نمی‌کند. حتی در یک بیمار نیز شدت آن ممکن است از یک روز تا چند روز دیگر و از یک محل تا محل دیگر متفاوت باشد.

عوامل بروز اگزما :
موادی که بطور شایع موجب بروز یا شدت یافتن اگزما می‌شوند عبارتند از:
  لوازم آرایشی و بهداشتی و دارویی
لوازم آرایشی ، بهداشتی معطر
عطر ، ادوکلن و ...
لوازم آرایشی _ بهداشتی محرک (رنگ مو) ....
صابونهای معطر
لوازم آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد.
مواد شوینده پاک کننده مانند پودرها و مایعات که برای شستشوی ظروف و لباس مورد استفاده می‌شوند. این مواد علاوه بر ایجاد حساسیت پوستی ، زمینه بروز سرطانهای پوستی را نیز می‌توانند فراهم کنند.


مواد شیمیایی و سنتتیک
لاستیکها:
مواد موجود در لاستیکها ، موجب بروز التهاب و اگزما در پوست می‌شوند. از تماس پوست با این مواد باید دوری کرد در صورت امکان ، در زیر دستکش ظرفشویی ، دستکش نخی ضد حساسیت باید پوشید. دستکشهایی که از جنس لاتکس ساخته شده‌اند می‌توانند عامل بروز حساسیت پوستی باشد. حساسیت به این نوع دستکش ، بویژه در میان کارکنان بهداشتی- درمانی و بیمارستانها دیده می‌شود.

مواد سوختی:
تماس مستمر پوست بدن با موادی چون نفت و بنزین ، زمینه بروز اگزما را فراهم می‌سازد.

 گاز فرمالدئید:
این گاز از چسب و لوازرمی چون مبلمان چوبی آزاد و متصاعد می‌شود. و می‌تواند به بروز ضایعات اگزمایی منجر شود. این گاز باعث تحریک چشم ، بینی و گلو (ریزش اشک ، آبریزش از بینی ، عطسه ، سرفه و غیره) شده و همچنین سردرد و حالت تهوع نیز ایجاد می‌کند.

فلزات:
امروزه استفاده از وسایل فلزی روکش شده با نیکل و کروم ، بسیار رواج دارد. لوازمی مانند سنجاق قفلی ، زیپهای فلزی ، دکمه‌های فلزی ، قلاب کمربند و ... همگی با فلز حساسیت‌زای نیکل روکش شده است و یکی از مهمترین عوامل بروز اگزما و تشدید آن ، به ویژه در خانمها محسوب می‌شوند. زیورآلاتی که به تازگی با عنوان نقره آلمانی ، سیلور و تیتانیوم به فروش می‌رسند، دارای مقادیر قابل توجهی فلز نیکل بوده و موجب بروز اگزما می‌شود. و در صورتی که مزمن شود، ممکن است به سایر نقاط پوست نیز سرایت کند. توجه به محل بروز حساسیت و وسیله‌ای که بطور مستقیم با آن ناحیه در تماس بوده برای تشخیص این نوع حساسیت بسیار موثر است. و گاهی فلزاتی مانند طلا و نقره نیز می‌توانند عامل بروز اگزما باشند.

مواد موجود در محیط
گرد و غبار منزل (که بعضا حاوی مواد دفعی جانور بسیار کوچکی با نام مایت Mite می‌باشد) در صورت تماس با پوست و به ویژه پوست دست ، موجب بروز اگزما و یا بدتر شدن آن می‌شود. سیمان و سایر مواد مشابهی که در ساختمان سازی به کار می‌روند و برخی از گیاهان نیز از جمله این مواردند.

مواد غذایی
تماس پوست بدن با موادی چون عصاره گوجه فرنگی‌ می‌تواند به بروز اگزما و یا بدتر شدن آن منجر شود برخی از مواد خوراکی نظیر آجیل و مغزها (مغز فندق ، بادام زمینی و غیره) تخم‌مرغ‌، گندم‌، شیر، یا غذاهای‌ دریایی‌ ,می‌توانند به بدتر شدن اگزما کمک کنند.

سایر عوامل
* استرس‌
* سابقه‌ بیماری‌ آلرژیک‌ مثل‌ تب‌ یونجه‌، آسم‌، یا واکنش‌ دارویی‌
* پارچه‌های‌ دوخته‌ شده‌ از الیاف‌ مصنوعی‌ که‌ عرق‌ بدن‌ را به‌ دام‌ اندازند.
* تغییرات‌ شدید آب‌ و هوا از نظر رطوبت‌، سرما یا گرما (خصوصاً وقتی‌ تعریق‌ زیاد شود).

در نهایت یکی از عوامل مستعد کننده بروز اگزما ، شستشوی مکرر دست با موادی چون صابون است. این مواد با از بین بردن چربی طبیعی و لایه محافظ پوست ، موجب حساس شدن پوست بدن نسبت به مواد خارجی و مستعد کننده بروز اگزما می‌گردند. عدم استفاده از دستکش هنگام استفاده از این مواد ، علل شیوع اگزما در میان خانمهاست.


درمان
اصول‌ کلی‌
* درمان‌ مشتمل‌ است‌ بر رفع‌ علایم‌ و شناسایی‌ و حذف‌ علت‌
* پوشیدن‌ لباس‌ نخی‌ گشاد برای‌ کمک‌ به‌ جذب‌ عرق‌
* حتی‌المقدور به‌ حداقل‌ رساندن‌ استرس‌
* کوتاه‌ کردن‌ مرتب‌ ناخن‌ها و به‌ دست‌ کردن‌ دستکش‌ نرم‌ به‌ هنگام‌ خواب‌ برای‌ جلوگیریی‌ از خاراندن‌. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ خاراندن‌ اگزما را بدتر می‌کند.
* کمتر حمام‌ بگیرید تا از خشکی‌ زیاد پوست‌ اجتناب‌ شود. صابون‌ و آب‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ شعله‌ور شدن‌ بیماری‌ شوند. به‌ هنگام‌ حمام‌ گرفتن‌، از صابون‌های‌ غیر چرب‌ مخصوص‌ و آب‌ ولرم‌ استفاده‌ کنید. نواحی‌ ملتهب‌ را صابون‌ نزنید.
* پس‌ از حمام‌ بلافاصله‌ از کرم‌ نرم‌ و مرطوب‌کننده‌ استفاده‌ کنید.
* از قرار گرفتن‌ در معرض‌ تغییرات‌ دمایی شدید (سرما یا گرمای‌ زیاد) خودداری‌ کنید.
* از هر چیزی‌ که‌ قبلاً بیماری‌ را بدتر کرده‌ است‌ اجتناب‌ کنید.
* از دستگاه‌ مرطوب‌ ـ خنک‌کننده‌ هوا برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوای‌ خشک‌ داخل‌ منزل‌ استفاه‌ کنید.

داروها
پمادهای‌ حاوی‌ قطران‌ یا داروهای‌ کورتیزونی برای‌ کاهش‌ التهاب‌. اگر پماد شبانه‌ استفاده‌ شود و پس‌ از مالیدن‌ آن‌، روی‌ ناحیه‌ با پلاستیک‌ بسته‌ شود، شاید اثر بهتری‌ حاصل‌ شود.
آنتی‌هیستامین‌ها برای‌ کم‌ کردن‌ خارش‌
آنتی‌بیوتیک‌ در صورت‌ وجود عفونت‌
ندرتاً خواب‌آورها یا آرام‌بخش‌ها

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:٠٧ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/۳


 

 گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بی‌بی‌سی، تحقیقات جدید حاکی از آن است که احتمال بروز بیماری پوستی اگزما در کودکان و نوزادانی که با گربه در تماس هستند، بیشتر از کودکانی است که با حیوانات خانگی در تماس نیستند.
این تحقیقات توسط محققان دانشگاه آریزونا بر روی 486 نوزاد از زمان تولد تا یکسالگی آن‌ها انجام شده است.
در این تحقیقات که بر روی نوزادان انجام شده است، محققان نوازدانی را که در هنگام تولد در خانه آن‌ها حیوانات خانگی، سگ و گربه داشتند به یک گروه و نوزادانی را که با این حیوانات در تماس نبودند در گروه دیگر تقسیم بندی کردند.
این تحقیقات که به مدت یکسال به طول انجامید، محققان کودکانی را که به بیماری اگزما مبتلا شده‌بودند مورد ررسی و مطالعه قرار دادند. به طوری که 27درصد از 134 نوزادی که در خانه آن‌ها حیوان خانگی (گربه) نگه‌داری می‌شد و 17.8 درصد از 286 نوزادانی که در خانه آن‌ها حیوان خانگی نگه‌داری نمی‌شد به بیماری اگزما مبتلا شدند و از 76 نوزادی که در خانه آن‌ها سگ نگه‌داری می‌شد 13.2 درصد نوزادان به این بیمری مبتلا شدند.
«مورالس» سرپرست این تحقیقات می‌گوید: تحقیقاتی که سابقاً انجام شده بود نشان می‌داد که افرادی که در خانه خود سگ و گربه نگه‌داری می‌کنند نسبت به آلرژی‌های مختلف مقاوم‌تر هستند و ما در ابتدای این تحقیقات انتظار داشتیم که نتیجه‌ای مشابه تحقیقات قبلی بدست آوریم اما این تحقیقات نشان داد که اگر کودکان در ابتدای تولد با حیوانات خانگی در تماس باشند، سیستم ایمنی این افراد نمی‌تواند در مقابل بیماری‌های آلرژیکی مقاومت نشان دهد.
کارشناسان بیماری اگزما اعلام کردند: این تحقیقات برای اینکه بگوییم گربه عامل ایجاد بیماری اگزما است، بسیار زود است و برای به دست آمدن نتیجه دقیق‌تر باید تحقیقات دیگری نیز در این زمینه انجام شود.
اما این کارشناسان معتقدند که باید والدین کودکان خود را در ابتدای تولد از حیوانات خانگی دور نگه دارند.

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:٠٢ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/۳


 

اگزماازیک کلمه یونانی به معنای جوش بالاآمده است. اگزماودرماتیت بیماریهایی هستندکه علائم آنها درواقع واکنش پوست به عوامل بیگانه خارجی وداخلی است .
طبقه بندی اگزما
اگزمای حاد:درواکنشهای حاد پوست بحالت متورم گرم قرمز دردناک وهمراه با خارش است.شکل ضایعات بسیار متغییر می باشد.بصورت پلاکهایی با اطراف قرمز رنگ دیده می شود علائم زودرس آن شامل وزیکول با ترشحات مایعات شفاف که کراسته ودلمه دار می شود.   
اگزمای تحت حاد:شامل علائم حادومزمن است.اریتم وقرمزی وجود دارد ولی فرم وزیکول کمتر است.علائم بصورت تورم وخارش وترک خوردن پوست است.هیستولوژی اگزمای تحت حاد هردواگزمای حادو اگزمای مزمن رانشان می دهد.
اگزمای مزمن:دراگزمای مزمن اریتم وقرمزی پوست متفاوت ومتغیراست لیکنیفیکاسیون وپوسته ودلمه شدن پوست بعضی اوقات با افزایش پیگمانتاسیون پوست وجود دارد. ترکهای پوستی زودتر از وزیکولها وزخمهای بزرگ ایجاد می شود.اگزمای مزمن مرحله نهایی وبدون ارائه اگزمای حاد وتحت حاداست.
* اگزمای آتوپیک:
شیوع:اگزمای اتوپیک یا اگزمای اطفال یکی از متداول ترین ورقت انگیزترین بیماریهای پوست است.
حدود ۲۰%از افرادمبتلابچه های ۷ساله هستند.علائم بصورت خارش وتورم پوست وبیشتر در ناحیه صورت است.پوست این بچه ها به حالت خشک در می آید ودر حدود ۶۰-۷۰%ازاین کودکان طی گذران زندگی خوب می شوند.
شیوع این بیماری بعد ازکودکان درافراد بالای ۳۰سال زیاد است که علت آن کاملا مشخص نیست. اما عوامل محیطی تاثیر گذار ومهم است.اگزمای اتوپیک  درخانواده های ثروتمند زیاد است .هیچگونه شکی نیست که این بیماری هم در زندگی خود بیمار وهم در زندگی خانوادگی او موثر است.
تشخیص:اگزمای بیمار از طریق تاریخچه بیماری وتاریخچه خانوادگی وعلائم ضایعات پوستی تشخیص داده می شود.  
* اولین خط درمان:
برای مراقبت از اگزمای آتوپیک پیگیری درمان  لازم است.اثرات ناتوان کننده جسمی  وروانی  این بیماری مهم واساسی است.
۱-دوری از فاکتورهای آزار دهنده
۲-حمام کردن واستفاده از کرم های نرم کننده
۳-استفاده از آنتی بیوتیک های سیستمیک برای عفونت های باکتریال ثانویه
۴-کورتیکواستروئیدهای موضعی
۵-آنتی هیستامین ها 
۶-حمایت روانی بیمار
۷-استفاده از تار ومواد ضد عفونی کننده موضعی پوست(بعلت اثرات ضد خارش در اگزما)
۸-استفاده از پانسمان:بانداژ یکی از درمانهای کمکی در اگزما می باشد .استفاده از بانداژهابا مواد خمیری وخیس بیشتر در کودکان دارای اگزمای آتپیک استفاده می شود.
اندیکاسیون های پانسمان:
-برای اگزماهای حاد مفیداست  
-جلوگیری ازخارش پوست
-برای عضوهایی که اگزمای ملتهب وکنده شده دارند.
-برای نرمی پوست های ضخیم شده
-حمایت ازپوست
-مکانیسم کمک کننده این روش به قرار زیر می باشد:
-تبخیر :در هنگام تبجیر لایه آب از روی پوست /پوست خنک شده وخارش آن کاهش می یابد .
-مرطوب نگه داشتن پوست :وقتی پوست مرطوب باشد میزان بیشتری از کرم های نرم کننده روی پوست باقی می ماند.
-حفاظت :سبب حفاظت پوست از خارش میشودواجازه می دهد که پوست التیام یابد.
-افزایش نفوذ استروئید

* دومین خط درمان:
۱-از بین بردن کرم های خانگی
-استفاده از بالشها ولحافهای پنبه بجای پر
-پوشش دادن تشکها با پوشش های پلاستیکی
 -ازملحفه هاوپرده های کتانی استفاده گرددو  آنها در درجه حرارت ۵۰درجه مرتبا شستشو داده شود.
-پوشاندن کف ودیوار اتاق با مواد ی که به راحتی بایک پارچه مرطوب بنوان تمیز کرد .
-شتشوی مرتب اسباب بازیهای مورد علاقه کودک بادرجه حرارت بالا
-تهویه مطلوب اتاق
۲-محدودیت های غذایی :رژیم غذایی بطور کلی فقط هنگامی به کار می رود که تاریخچه بیمار بطور قوی آلرژی به یک غذای خاص را نشان دهد.در مجموع محدودیت غذایی در بزرگسالان ونوجوانان با اگزمای  غیر معمول کم اهمیت یا بدون اهمیت است.
یک رژیم غذایی باید انرژی کافی برای رشدبچه را فراهم کند.
غذاهای معمولی که می تواند در فرد ایجاد واکنش نمائید:
عبارتند از :آجیل ها/ ماهی/ صدف وتخم مرغ /میزان عکس العمل از یک کهیر تا آنافیلاکسی متفاوت است.
درمان معمولا به آنتی هیستامین یا تزریق آدرنالین برای واکنش شدید /فتوتراپی وفتو کموتراپی نیاز خواهد داشت.
سایر داروها:ازاتیوپرین/سیکلوسپورین واینترفرون

* اگزمای سبوره:
فعلا تصور می شود که علت اگزمای سبوره ای همراه با جمع شدن پوست به وسیله قارچ های pityros porumدر بزرگسالان است.
بیماران معمولا با ارتیماو افزایش چربی  پوست در قسمت مرکزی صورت /ابرو پوست سر /اطراف گوش /قسمت سینه وپشت مشخص می شود.
در بالغین این اگزما خیلی شدید است بادر گیری پوست سر وصورت /در پوست سر علائم رابه میزان زیاد (شوره سر)نشان می دهند وهمراه است یا خارش وتحریک پوست واریتما د صورت گوشها /سینه /اطراف بینی وجلوی سر شایع است.
در نوزادان اولین مشخصه در پوست سر به صورت فلسهای چربی زرد /ضخیم وبصورت پیوسته که حرکت دادن پوست سر ومو مشکل است.این التهاب ممکن به اطراف ابروها وگوش ها ادامه پیدا کند.
اصول درمان در اگزمای سبورهای پوست سر:
-موارد خفیف:شامپو (معمولا حاوی فعال کننده آنتی پپتید وسپوریوم /کتوکونازول/سلینوم سولفاید)
-موارد متوسط: استروئید یا ترکیبی از استروئید وکراتولتیک
-موارد شدید :اگر پوسته ها مشهود می باشد.کرم یا روغن حاوی سالسیلیک اسید استفاده می شود.
                                                                                                

-درماتیت تماسی تحریکی
عامل به وجود آورنده درماتیت که اغلب با یک فاکتور تماسی درمواجهه قرار گرفتن محرک  همراه است .درماتیت تماسی معمولا بیماری  شغلی گروهها (ماشین /چرم/ فلز/ غذا/ ماشین ماده شیمیایی وصنعت پلاستیک )بوده وآنها غالبا در معرض محرکها قرار می گیرند.
تماس با محرک می تواند نتیجه تماس  مزمن ماده محرک  بر پوست و تماس با اسید و قلیا و ….باشد.درماتیت زمانی رخ می دهد که محرکها به مدت وغلظت کافی به کار روند.
تدابیر درمانی:
مراقبت پوست :در مراقبت پی گیر وعادی پوست امولسیونها وکورتیکو استروئیدها ی  موضعی برای پیشگیری از وخیم شدن پوست استفاده می شود.
دوری از قرارگرفتن در معرض محرکها:هوای سرد/صابونها /مواد شوینده /پولیش/ حلالها وهر داروی تمیز کننده دیگر.
شستشوی دست واستفاده از مرطوب کننده::همیشه دستها را با آب ولرم بشوئیداز صابون استفاده نکنید در واقع از یک مرطوب کننده به عنوان یک صابون مناسب استفاده کنید.
دستها رابا یک حوله نرم خشک کنید.
برای مراقبت از دستها ازیک دستکش کتانی استفاده کنید از پوشیدن دستکش پشمی بعلت تحریک پوست اجتناب کنید چنانچه ممکن است برای کارهای بارطوبت وزمانی که در تماس با هر ماده تحریک کننده هستند دستکش پلاستیکی بپوشید.اززیر دستکشهای پلاستیکی جهت جلوگیری از تعریق زیاد دستکش کتانی پوشیده شود.

* درماتیت آلرژیک تماسی:
اولین  تماس با ماده آلرژی زا مشکل فوری ایجاد نمی نماید.بعد از مدتی که ماده آلرژن در پوست ساکن شد باعث یک پاسخ ایمنی می شود که در طولانی مدت بدنبال قرار گرفتن در معرض این ماده یک واکنش التهابی اگزمایی رخ می دهد.
کنترل درماتیت تماسی همیشه آسان نیست زیا فاکتور های زیادی در روند بیماری موثرند مواد بصورت جداگانه برای محرک آزار دهنده یا آلرژن بوسیله پچ تست تعیین می شوند.
پچ تست یک پروسجر مخصوص برای تعیین ماده شیمیایی حساسیت زا ی عامل در ماتیت است .
 

* hand eczema

 اگزمای دست بیماری است که تمام سنین را درگیر میکند بخصوص بالغین جوان
علل ایجاد

: ۱- فاکتورهای سرشتی یعنی یک پوست حساس ارثی .

 ۲- تحریک ناشی از تماس زیاد با کارهای رطوبت دار، مواد دترژن ، روغن و چربی ، حلال ها و غیره در خانه و محل کار .

 ۳- آلرژی تماس به مواد اختصاصی شامل سیمان ، نیکل ، لانولین ( روغن پشم ) و غیره .

۴- اگزمای دست بعید است ناشی از رژیم غذائی باشد .
این بیماری عفونی نبوده و به دیگران قابل سرایت نمی باشد .
توصیه های پزشک به شما : ـ پانسمان مرطوب ، کرمهای دارویی یا پمادها و قرص هایی برای سرکوب اگزما تجویز می کند ـ چگونگی اجتناب از مواد محرک را در خانه و محیط کار توصیه مینماید ـ به شما کمک می کند تا آلرژی حساسیتی ایجاد کننده یا تشدید کننده اگزما را کشف کنید با تست  حساسیت پوستی patch تست ، در یک قسمت شما باید به پزشک خود راجع به موادی که با آن در خانه یا محل کار تماس دارید صحبت نمائید .

 این مواد شامل مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست همچنین مواد داروئی مورد استفاده در پوست می باشد وقتی کار منزل انجام میدهید با پوشیدن دستکش های پلاستیکی یا چرمی از رطوبت اجتناب نمائید .

داخل دستکش را خیس ننمائید و دستکش را بمدت طولانی نپوشید از جابجا نمودن میوه ها سبزیجات و گوشت خام بدون دستکش خود داری نمائید با دست بدون دستکش از شستن کهنه بچه خودداری کنید و جهت انجام کارهای خشک دستکش نخی بپوشید و در محل کار در تماس زیاد با آب ، روغن و مواد چربی و حلال قرار نگیرید و دستکش پلاستیکی یا چرمی بپوشید در موقع انجام کارهایی که با رطوبت سرکار دارد اگر دستکش نخی بپوشید ماده محرک از آن نشت کرده و مشکل شما را بدتر می کند و بعد از کار دست خود را با یک مرطوب کننده چرب کنید .

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:٥٠ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/٢


 

 

پیچهای قرمز، تاولی و خارش‌دار پوستی هستند که تحت عنوان درماتیت هم خوانده میشوند.

سن، جنس،ژنتیک و نحوه زندگی

عوامل خطر بستگی به نوع بیماری دارد. تظاهر اصلی اگزما، پوست قرمز، ملتهب و خارش‌داریست که اغلب با تاولهایی مبتلا ممکن است به دلیل خاراندن مکرر ضخیم شود. اگزما تمایل دارد که متناوباً در طول حیات عود کند.

 

انواع بیماری

انواع مختلف و متعددی از اگزما وجود دارند. بعضی از آنها با عوامل خاصی شعله‌ور میشوند. ولی بقیه مثل اگزمای سکه‌ای. بدون هیچ علت مشخصی رخ می‌دهند.

 

اگزمای آتوپیک

این حالت شایعترین شکل اگزماست. معمولاً برای اولین بار در شیرخوارگی ظاهر میشود و ممکن است شعله ور شدن آن در طول نوجوانی و بلوغ تداوم یابد (رجوع به اگزمای آتوپیک) علت این وضعیت نامشخص است. اما افرادی که یک تمایل ارثی به آلرژی دارند. از جمله آسم، نسبت به این وضعیت حساسترند.

درماتیت تماسی

تماس مستقیم با یک ماده محرک یا یک واکنش آلرژیک به یک ماده می‌تواند باعث این نوع از اگزما شده که درماتیت تماسی خوانده میشود. این وضعیت در هر سنی می‌تواند رخ دهد.

درماتیت سبورئیک

این شکل از اگزما شیرخواران و بالغین را مبتلا می‌کند. علت دقیق درماتیت سبورئیک ناشناخته است. هر چند این وضعیت اغلب همراه با یک ارگانیسم شبه مخمر بر روی پوست میباشد.

اگزمای سکه‌ای (نودولر)

نام دیگر آن اگزمای دیسکوئید است. این وضعیت در مردان خیلی شایعتر از زنان می‌باشد. در اگزمای سکه‌ای، پچهای خارش‌دار سکه‌ای شکل بر روی بازوها و ساقها ایجاد شده و نواحی مبتلای پوست ممکن است دارای ترشح بوده و دچار پوسته‌ریزی یا تاول شوند. علت این بیماری ناشناخته است.

اگزما آستئاتوتیک

در افراد مسن خیلی شایعتر بوده، به علت خشک شدن پوست درنتیجه افزایش سن، به وجود می آید. بثوارت پوست دار در هر جایی از بدن بروز کرده و زود ترک بر می‌دارند.

اگزمای دیس هیدروتیک

این شکل اگزما در قسمتهایی از پوست که ضخمیترند، ایجاد میشود، مثلاً بر روی انگشتان، کف دستها و پاها. تاولهای خارش‌دار متعددی ایجاد شده، به طوریکه گاهی اوقات به هم متصل می‌گردند تا نواحی بزرگ و ترشح‌داری را ایجاد نمایند. علت نامشخص است.

درمان

سعی کنید پوستتان را توسط نرم‌کننده‌ها نرم نگه دارید. حمام با دمای نه چندان بالا و کوتاه مدت بگیرید و صابون کمی مصرف نمایید. کورتیکواستروئیدهای موضعی به کاهش التهاب و خارش کمک می‌کنند. از تماس با موادی که ممکن است باعث تحریک پوست شوند، اجتناب ورزید. اگر درماتیت تماسی ایجاد گردد، می‌توان از پچ تست جهت شناسایی ماده محرک استفاده نمود. بیشتر اشکال اگزما را می‌توان با موفقیت کنترل کرد.

اگزمای آتوپیک

التهاب خارش‌دار پوست است که معمولاً به صورت پچهایی در چینهای پوستی ظاهر میشود.

سن

معمولاً اول در شیرخوارگی ظاهر میشود؛ بعضی اوقات تا بزرگسالی تداوم می‌یابد.

ژنتیک

معمولاً به صورت خانوادگی دیده می‌گردد.

نحوه زندگی

ممکن است در نتیجه حرارت بیش از حد، غذاهای خاص یا استرس تشدید شود.

جنس

عامل خطر قابل توجهی نمی‌باشد. بثورات شدیداً خارش‌دار که مشخصه اگزمای آتوپیک می‌باشند معمولاً برای اولین بار در شیرخوارگی ظاهر شده و غالباً بعدها در کودکی ناپدید می‌گردند. با این وجود، شعله‌ور شدن بثورات، گاهی در طول نوجوانی و بلوغ رخ می‌دهد. اگزمای آتوپیک اغلب در افراد دارای سابقه خانوادگی آسم یا سایر اختلالات آلرژیک مثل تب یونجه ایجاد میشود. شعله‌ور شدن بیماری در بلوغ، گاهی در ارتباط با استرس، تغییرات دما یا یک واکنش آلرژی نسبت به غذاهای خاص می‌باشد. اغلب، هیچ علت مشهودی برای این شعله‌ور شدنها، یافت نمیشود. اگزمای آتوپیک، بثورات خارش‌دار، خشک و ملتهب اگزمای آتوپیک به طور مشخص در چینهای پوستی، مثلاً در قسمت داخلی آرنج، ایجاد می‌شوند.

علایم بیماری

بثورات معمولاً بصورت پچهایی که به طور مشخص بر روی دستها، همچنین چینهای پوستی در قسمتهائی مثل مچها، پشت زانوها و داخل آرنج ظاهر می‌گردند. علایم ممکن است شامل موارد زیر باشند: - قرمزی و تورم پوست - تاولهای کوچک و پر از مایع - خارش به ویژه در هنگام شب - ضخیم شدن پوست در نتیجه خاراندن مداوم گاهی اوقات عفونت باکتریایی در نواحی مبتلا، به وجود می‌آید که منجر به تورم و ناراحتی بیشتر می‌گردد.

کارهایی که باید انجام شوند

پزشک شما، احتمالاً قادر خواهد بود اگزمای آتوپیک را با توجه به علائمش تشخیص دهد. پزشک ممکن است، جهت کاهش التهاب یک کورتیکواستروئید موضعی را پیشنهاد نماید. شما باید این دارو را با فاصله زمانی زیاد به کار برده و هنگامیکه بثورات شروع به ناپدید شدن کردند، تعداد دفعات استفاده را کم کنید. از به کار بردن کورتیکو استروئیدها بر روی صورت خودداری نموده، مگر اینکه پزشکتان توصیه کند. آنتی هیستامین‌های خوراکی ممکن است به تسکین خارش کمک نمایند. اگر بثورات عفونی شوند، به شما آنتی بیوتیکهای خوراکی یا موضعی تجویز خواهد شد. شما می‌توانید علائم را با به کار بردن نرم‌کننده‌ها و روغنهای ترکیبی مورد استفاده در حمام که بدون نسخه فروخته می‌شوند، تسکین دهید. روشهای کمک به خود را می‌توان در فواصل تشدید بیماری به کاربرد (به قسمت درمان اگزمای دست به صفحه بعد مراجعه کنید).

پیش‌آگهی بیماری

اگزمای آتوپیک را می‌توان کنترل کرد، ولی درمان قطعی ندارد و پچهای جدید پوست مبتلا، ممکن است در هر زمانی ظاهر شوند. با این وجود، این بیماری با افزایش سن بهبود می‌یابد و در افراد مسن نادر است.

درمان اگزمای دست

اگزمای دست می‌تواند پایدار، دردناک و ناخوشایند باشد، نکات زیر ممکن است به کنترل اگزما و کاهش شعله‌ور شدن، کمک نماید: - از فرو بردن دستهایتان در آب برای مدت طولانی، اجتناب ورزید. در صورت امکان، برای حفاظت، از دستکش پنبه‌ای در داخل دستکش لاستیکی استفاده کنید. - از دستهایتان با پوشیدن دستکش یا استفاده از کرمهای محافظ قبل از انجام نظافت، باغبانی یا کارهای تعمیراتی در منزل یا برخورد با مواد محرک، محافظت کنید. - انگشترها را قبل از استفاده از شوینده‌ها یا مواد شیمیایی در آورید تا از به دام افتادن این مواد و آسیب به پوست، جلوگیری شود. - مکرراً از کرمهای نرم‌کننده برای مرطوب کردن پوست استفاده کنید و دستهایتان را با صابونهای ملایم بشوئید.

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:٤٥ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/٢


 

اگزما نوعی عارضه پوستی محسوب می شود که می تواند در مدت زمانی کوتاه پیشرفت کرده و سلامت پوست بدن انسان را به خطر بیاندازد. واژه اگزما از زبان یونان باستان گرفته شده و به معنی "کورک و جوش های پوستی" است. طبق آمار های که هم به دست آمده، یک نفر از هر ۵ کودک و همچنین یک نفر از هر ۱۰ بزرگسال به این عارضه مبتلا می شوند.
نحوه شیوع بیماری
به هنگام شیوع اگزما حالت خارش، خشکی و تورم به خود می گیرد و در بیشتر مواقع قرمز رنگ و دردناک می شود. در برخی مواقع ممکن است این تورم های پوستی بسیار دردناک شدید شود و خونریزی از پوست بیمار را به همراه داشته باشد. اگزما می تواند در هر قسمتی از بدن شیوع پیدا کند، اما به هر حال منطقه هایی که بیشتر احتمال بروز این بیماری برای آنها وجود دارد شامل آرنج، مچ دست و پشت زانو ها می شود. ممکن است این عارضه بر روی صورت بچه ها و یا به عبارت دیگر بر روی گونه های آنها نمایان شود.
انواع مختلف اگزما
به طور کلی دو نوع مختلف اگزما تا کنون شناسایی شده است که نوع اتصالی و نوع atopic نام گرفته اند. معمولی ترین نوع اگزما که احتمال شیوع آن هم بیشتر است atopic نام دارد. این نوع عارضه پوستی بیشتر در دوران کودکی و به خصوص زمانی که کودکان در سنین رشد قرار دارند بروز می کند، اما در عین حال ممکن است پس از گذشت چند سال و رسیدن به سنین بزرگ سالی باز هم فرد شاهد این بیماری باشد. ممکن است این عارضه در بین اعضای یک خانواده نیز شیوع پیدا کند و آنها را نیز مبتلا کند.نوع دیگری از اگزما که می توان آن را در تمامی سنین شاهد بود بیشتر سراغ بزرگسالان می رود. این بیماری می تواند پس از تماس و اتصال فرد با اشیائی که به آنها حساسیت دارد بروز کند. موادی نظیر نیکل، پاک کننده های غیر صابونی، صابون ها، خوشبو کننده ها و ... می توانند باعث بروز اگزما شوند. اگر چه اگزما در حالت های دیگری هم شیوع پیدا می کند، اما در عین حال این دو مورد از همه مهم تر بوده و می توان حالت های دیگر را نیز در این دو بخش جای داد.
عواملی که اگزما را شدیدتر می کنند
بسیاری از افرادی که به اگزما مبتلا هستند بر این باورند که برخی کارها می تواند این بیماری را در آنها تشدید کند. این عوامل تشدید کننده بیماری که به صورت علمی هم ثابت شده اند شامل موارد زیر می شود:
*استرس های روحی و جسمی
*عادت های ماهانه برای خانم ها
*انواع مختلف بیماری ها
*برخی از انواع غذاها
*تغییرات آب و هوایی
پیشگیری از اگزما در افراد بسیار دشوار است، اما در عین حال روش های گوناگونی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می توانند خود را در مقابل این عارضه ایمن کنند و به هنگام ابتلا ظرف مدت زمانی کوتاه درمان شوند. آخرین بررسی هایی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد، نوعی باکتری که در حالت عادی در پوست همه افراد زندگی می کند و staphylococcus نام دارد به عنوان عامل اصلی در بروز این بیماری محسوب می شود. خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما می تواند لایه بیرونی پوست را از بین برده و راه ورود این باکتری ها به بدن را آزاد کند.
درمان های اگزما
بهترین درمان هایی که برای بیماری اگزما وجود دارد شامل کرم های نرم کننده پماد ها، نرم کننده های مایع برای شستشوی محل مورد نظر، کرم های آنتی بیوتیکی و ... می شود. اگر محل بروز اگزما بر روی پوست شما بسیار خارش دارد و پس از مصرف دارو های یاد شده هنوز درمان نشده است، شما باید هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر چه بیماری اگزما نمی تواند به طور کامل درمان شود، می توان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند.به هر حال هر فردی می تواند با عدم خارش پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روش های درمانی موجود و ... خود را در مقابل این عارضه ایمن کند.

+ فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:٤٢ ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/٢

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد